Algemeen

Magneetschakelaar

Compact schakelen van vermogen met Omron

De nieuwe, kleine J7KNU-magneetschakelaar van Omron, is geschikt voor een groot aantal toepassingen waar een compacte, betrouwbare en eenvoudig toepasbare oplossing voor schakelvermogen vereist is. Ondanks zijn kleine formaat van 35,5 x 35,5 x 33 mm beschikt de J7KNU-magneetschakelaar over een vermogen van 2,2 kW bij AC3-bedrijf.

De magneetschakelaar is beschikbaar in een drie- en vierpolige uitvoering met AC- of DC-spoelen en als omkeerschakelaar met mechanische vergrendeling.

Regeling van motoren

Gangbare toepassingen voor de nieuwe schakelaars zijn onder andere elektronische interfacesystemen met voedingscircuits, regeling van motoren in wasmachines en soortgelijke apparaten, regeling van motoren van veiligheidsbarrières en -poorten, ventilatorregeling in aircosystemen en verpakkingsmachines. Een volledige contactopening van 3 mm zorgt voor een betere veiligheid en betrouwbaarheid van de schakelaars. Voor gebruik in motorregelingstoepassingen kunnen ze ook worden geleverd als mechanisch geschakelde paren op één basisstation.

Veeleisende omgevingen

De installatie van J7KNU-schakelaars is ongecompliceerd, vanwege het feit dat zij zijn ontworpen voor DIN-rails van 15 mm, zodat zij ook voor kleine verdeelkasten kunnen worden gebruikt. Met de J75KN snap-on-adapter is de J7KNU echter ook geschikt voor standaard DIN-rails van 35 mm. Ook zijn ze uitgerust met grote schroefklemaansluitingen, zodat de bedrading eenvoudig kan worden gerealiseerd en de frustratie van het werken met kleine aansluitingen wordt weggenomen. Ten slotte hebben J7KNU-magneetschakelaars van Omron een uitzonderlijk breed bedrijfstemperatuurbereik van -40 ºC tot +60 ºC, waarmee ze zelfs voor de meest veeleisende omgevingen een betrouwbare keuze zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven