Algemeen

Machineveiligheid via IO-Link met Balluff Safety Hub

De Safety via IO-Link Hub was een belangrijke noviteit van Balluff op de SPS/IPC/Drives in Neurenberg (foto: Paul Quaedvlieg)

Op de SPS/IPC/Drives toonde sensorfabrikant Balluff een geïntegreerde safety-oplossing via IO-Link. Veiligheid via IO-Link overbrugt daarmee de kloof tussen de persoonsveiligheid en Smart Industry.

Om de efficiëntie van Safety componenten te vergroten en ze te integreren in de automatiseringssystemen, heeft Balluff de Safety Hub ontwikkeld. Dit is een unieke geïntegreerde Safety oplossing die gebruik maakt van IO-Link. IO-Link verzorgt de communicatie tot in de sensor en levert zowel sensor/actuator gegevens als safety informatie. Safety via IO-Link is eenvoudig te installeren, heeft een korte reactietijd en bespaart ruimte in een machine.

Het samenbrengen van beide werelden zorgt ervoor dat de hedendaagse automatisering minder complex wordt, door het modulair opbouwen van de systemen en machines. Dit alles met behulp van de state-of-the-art technologie. Safety via IO-Link is een waardevolle investering voor machinebouwers.

Het unieke Balluff Safety concept omvat een aantal producten en componenten die risico’s voor mensen en productiesystemen minimaliseert, zoals noodstoppen, deurschakelaars en lichtschermen. Deze componenten zijn eenvoudig te integreren in uw eigen automatiseringssysteem.

balluff-safety-hub-2De IO-Link-master-poort kan worden gebruikt voor een Safety I/O Hub of voor een standaard I/O Hub. Afhankelijk van de toepassing kan dit veiligheidssysteem snel worden geconfigureerd om zich aan te passen aan veranderingen, zonder af te wijken van de standaard topologie.

De nieuwe Safety Hub biedt diverse voordelen. Het veiligheidssysteem voldoet aan de hoogste veiligheidsnorm Ple/SIL3. Het systeem heeft lage onderhoudskosten dankzij uitgebreide diagnose en parametrisering op afstand. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van standaard M12 connectoren en kabels voor IO-Link apparaten inclusief Safety I/O Hub. Tevens zijn er variabele IP-adressen, kan er gebruik gemaakt worden van standaard Safety componenten, zoals noodstoppen, deurschakelaars en lichtschermen en is de hub compatibel met de meeste safety apparaten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven