Algemeen
L+R torsiekoppelingen
Verschillende varianten uit de serie LK-torsiekoppelingen van Lovejoy. (foto: R+L Hydraulics)

Lovejoy LLC, Amerikaans specialist in aandrijftechniek, heeft zijn Europese vestiging verder uitgebreid. Het bedrijf produceert nu ook torsiekoppelingen van de LK-modellenreeks bij dochteronderneming R+L Hydraulics in Werdohl (oostelijk van Wuppertal).

De LK-torsiekoppelingen zijn geschikt voor toepassing in mobiele hydraulische systemen: Zij worden ingezet bij toepassingen met diesel-, benzine- of aardgasmotoren, die één of meerdere flensgemonteerde hydraulische pompen aandrijven.

Torsiekoppelingen

De LK-torsiekoppeling is een stabiele, tweedelige koppeling, die uit één element of uit een vliegwieladapter en een asverbindingsnaaf bestaat. De koppelingen zijn torsiestijf en maken het mogelijk hydraulische pompen en dergelijke units met geringe massa of traagheid onder het kritische toerental aan te drijven. Typische toepassingen zijn baggermachines, trilwalsen, laders, kranen, personenliften, vorkheftrucks en tractoren.

De LK torsiekoppelingen zijn inzetbaar in alle door motoren aangedreven hydrostatische toepassingen van een laag tot gemiddeld vermogensbereik (125 Nm tot 6.000 Nm). Ze zijn onderhoudsvrij en kenmerken zich door door een geringe massa, hoge torsiestijfheid en lange levensduur Qua vorm en lengte kunnen de naven aangepast worden. Bovendien zijn verschillende flensposities mogelijk. Ook zijn diverse series voor genormeerde SAE-vliegwielen en ongenormeerde vliegwielen leverbaar.

R+L torsiekoppeling voor baggermachine
Een typisch toepassingsvoorbeeld voor LK-torsiekoppelingen in mobiele hydraulische systemen: een baggermachine (foto: Shutterstock/Zhao Jiankang)

Compleet aanbod

De gefaseerde uitbreiding van de ontwikkelings- en productiecompetenties van de Duitse vestiging voorziet klanten van een flexibel aanbod van onze koppelingsvarianten ten behoeve van Europese producenten op het gebied van constructie, landbouw en industriële uitrusting. Behalve met torsiekoppelingen houdt het bedrijf in Werdohl zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor mijnbouw, scheepvaart en offshore, MRO en renewables.

Daarbij werkt het bedrijf samen met wereldwijd opererende zusterondernemingen, zoals Torsion Control Products, de specialist voor massief metalen veerkoppelingen. In concernverband (Lovejoy en R+L Hydraulics zijn onderdeel van Timken) kan men een breed spectrum productoplossingen aanbieden voor producenten van complexe installaties, machines en voertuigen, die optimaal op de individuele toepassing zijn toegesneden.

Behalve de torsiekoppelingen ontwikkelt, produceert en levert R+L Hydraulics een breed assortiment fluid- en aandrijftechniekcomponenten, waaronder industriële koppelingen en hydraulische toebehoren, zoals meetkoppelingen, klauwenkoppelingen, koelpompen en pompdragers, dempingselementen, warmtewisselaars en koelers. De producten worden in de meest verschillende toepassingen in de machine-, scheeps- en voertuigbouw, de energie- en milieutechnologie, in de staalindustrie en offshore-technologie en in speciale toepassingen van de installatiebouw toegepast.

Lovejoy en R+L Hydraulics worden in Nederland op de markt gebracht door Spruit Transmissies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven