Algemeen
PharmaSuite bij Lonza
Lonza heeft Rockwell Automation gekozen voor digitalisering en automatisering van de fabrieken voor capsules voor geneesmiddelen.

Het Zwitserse farmacieconcern Lonza, dat ook een vestiging heeft in Breda, heeft Rockwell Automation gekozen voor de digitalisering en automatisering van de fabrieken waar capsules voor geneesmiddelen worden geproduceerd. De oplossing is vooral ontwikkeld om storingen te voorkomen bij de productie van grote klantspecifieke volumes, die just-in-time geleverd moeten worden. Lonza zal dankzij de digitalisering de operationele efficiency aanzienlijk kunnen verbeteren.

Lonza gaat het PharmaSuite Manufacturing Execution System (MES) inzetten om de productie-omgeving te bewaken en aan te sturen. Rockwell Automation heeft een grote expertise in schaalbare digitale transformatie, industriële analytics en IoT-oplossingen voor volledig geautomatiseerde productieomgevingen.

De software-oplossingen van Rockwell Automation helpen bedrijven bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen en klaar te stomen voor het digitale tijdperk. Door digitale transformatie kan de farmaceutische industrie wereldwijd een nieuw niveau van operationele efficiency, kwaliteit, procesautomatisering en productiviteit van de medewerkers realiseren.

PharmaSuite MES

Dankzij de toepassing van de systemen in negen productielocaties krijgen de 1500 medewerkers van Lonza de beschikking over nieuwe tools en operationele technologie om een zeer hoog niveau van efficiency en kwaliteit te bereiken.

Lonza zal de PharmaSuite MES software samen met de FactoryTalk InnovationSuite software van Rockwell Automation inzetten om het productieproces van elke individuele capsule tot in de verpakking te volgen. Tegelijkertijd krijgt het farmaceutisch bedrijf inzicht in de productievolumes en de prestaties van de fabriek.

Een afscheiding tussen SAP en PharmaSuite MES moet voorkomen dat de productieprocessen worden verstoord als het wereldwijde ERP-systeem uitvalt of onderhoud krijgt. PharmaSuite MES ondersteunt de werkprocessen in de productielocaties en verzamelt zelf data die van belang zijn voor de productie.

PharmaSuite van Rockwell bij Lonza
Rockwell Automation werkt momenteel samen met Lonza aan een innovatieprogramma dat ervoor moet zorgen dat de productieprocessen tot de top in de farmaceutische industrie blijven behoren.
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven