Algemeen

Liqui Moly onder dak van Würth-groep

Liqui Moly heeft nieuwe eigenaar
De aandelen van Liqui Moly, Duits specialist voor motoroliën en toevoegingen, gaan over naar de Würth-groep, dat al stille vennoot is (foto: Liqui Moly)

Liqui Moly, de Duitse specialist voor motoroliën en toevoegingen, krijgt een nieuwe eigenaar. Rond de jaarwisseling verkoopt bedrijfsleider en beherend vennoot Ernst Prost zijn aandelen in het bedrijf aan de Würth-groep. Daarmee zorgt Prost voor de continuïteit van het bedrijf als er een tijd komt, dat hij zelf niet meer aan het roer kan staan. Prost blijft net als voorheen bedrijfsleider van de ondernemingsgroep.

Liqui Moly staat er financieel goed voor: een hoog aandeel eigen vermogen en ook in dit jaar weer een nieuwe recordomzet. „Ik wilde rustig en op tijd alles geregeld hebben, als het goed met ons gaat, zodat we geen overhaaste beslissingen onder slechte omstandigheden hoeven te maken“, geeft Prost als uitleg.

Met de Würth-groep bestaat al lang een goede relatie. Al bijna twintig jaar is het concern stille vennoot in de motoroliespecialist – ook toen al als zekerheid tegen slecht weer. De Würth-groep is met ruim 70.000 medewerkers en 12,5 miljard Euro omzet een stuk groter dan Liqui Moly, maar het is ook een familiebedrijf. Dat was voor Prost voldoende om te weten dat zijn bedrijf bij de Würth-groep in goede handen is.

Behalve de wisseling van eigenaar in de achtergrond verandert er niets. Liqui Moly blijft een zelfstandige onderneming binnen de Würth-groep, Prost blijft bedrijfsleider en ook voor de medewerkers blijft alles bij het oude.

Liqui Moly

Met ruim 4000 artikelen biedt het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in Ulm, een breed assortiment chemische automotive producten: motoroliën en additieven, vetten en pasta’s, sprays en autoverzorgingsmiddelen, kleef- en afdichtingsstoffen.

Sedert de oprichting in 1957 ontwikkelt en produceert de onderneming uitsluitend in Duitsland. De producten worden in meer dan 120 landen verkocht en waren in 2016 goed voor een omzet van 489 miljoen euro. In Nederland wordt het merk gedistributeerd door Rokaplast in Apeldoorn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven