Algemeen

Lineaire positiesensor voor ex-omgevingen

explosieveilige positiesensor

Regel- en afsluitkleppen worden gebruikt bij het transport van olie en gas in raffinaderijen en petrochemische fabrieken. De positie van de klep wordt geregeld met behulp van positiemeetsystemen. Gezien de zware omstandigheden worden daar hoge eisen aan gesteld. Als explosiebeveiliging de hoogste prioriteit heeft, is de nieuwe, gecertificeerde positiesensor BTL7-T500 van Balluff een geschikte keuze.

Met internationale goedkeuringen zoals ATEX en IECex biedt de BTL7-T500 een breed scala aan toepassingen, samen met een hoge betrouwbaarheid en veilige werking in explosiegevaarlijke gebieden van Zone 0 en Zone 1. Dit betekent dat de sensor bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor continue niveaumeting in tanks van raffinaderijen.

Positiesensor

Het contactloze dus slijtagevrije magnetostrictieve meetsysteem in roestvast stalen behuizing in beschermklasse IP67 is niet alleen ongevoelig voor vervuiling, het is ook schokbestendig tot 100 G. Tevens is het bestand tegen trillingen tot 12 G. Met een resolutie van 1 μm en een reproduceerbaarheid van 10 μm is het nauwkeurig en vormt een oplossing als positie- en snelheidsmetingen gelijktijdig in een systeem moeten worden uitgevoerd.

De Profibus interface zorgt voor veel flexibiliteit. Het positiemeetsysteem kan snel worden aangepast, bespaart installatietijd en levert een snelle diagnose van mogelijke fouten. Dit verkort de inbedrijfstelling van systemen en het onderhoud. Een enkele aansluitkabel is daarbij voldoende (BUS-in-out, voeding).

Balluff´s BTL lineaire magnetostrictieve transducers die als staafmodel zijn ingebouwd in hydraulische cilinders bewijzen al tientallen jaren hun betrouwbaarheid in de meest veeleisende toepassingsgebieden. Door het magnetostrictieve werkingsprincipe kunnen ze in hermetisch afgesloten behuizingen worden geïnstalleerd. De positie-informatie wordt contactloos doorgegeven via magnetische velden via de wand van de behuizing naar het inwendige van de sensor.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven