Algemeen
Rodriguez
Het productassortiment van Rodriguez omvat efficiënte precisie-omloopgeleidingen alsook zeer stijve, onderhoudsarme profielrailsgeleidingen of lichtlopende, compacte dwarsrolgeleidingen (foto: Rodriguez)

Met de lineaire systemen van Rodriguez worden bijna alle industriële eisen afgedekt. De doorsneden van de systemen variëren van 40 mm x 37 mm tot 120 mm x 455 mm, de maximaal realiseerbare slaglengte bedraagt 12.000 mm. Afhankelijk van de toepassing worden de passende geleidingen en aandrijvingen gecombineerd tot een voor de toepassing geschikt lineair systeem. Individuele maatvoeringen uit de eigen productie zijn ook mogelijk.

Het productassortiment van Rodriguez omvat efficiënte precisie-omloopgeleidingen alsook zeer stijve, onderhoudsarme profielrailsgeleidingen of lichtlopende, compacte dwarsrolgeleidingen. De beschikbare aandrijvingen zijn tandriemen voor bijzonder dynamische handling-taken of kogel- en rolschroeven voor positioneringstaken met een hoge herhalingsnauwkeurigheid bij continu bedrijf.

Ook inclusief motor en besturing

Een alternatief zijn trapeziumschroeven voor eenvoudige positioneringstaken, waarbij kosteneffectieve oplossingen nodig zijn, of toepassingen die een zelfremmend mechanisme vereisen. Voor gebruik in veeleisende omgevingen biedt Rodriguez roestbestendige versies in aluminium of roestvrij staal aan. Op verzoek zijn de lineaire systemen als kant-en-klare eenheden inclusief motor en besturing verkrijgbaar. Het resultaat is dat de lineaire systemen precies op de betreffende eisen zijn afgestemd.

Op klantwens lineaire systemen leveren

Rodriguez ontwikkelt individuele, op de betreffende toepassing afgestemde lineaire systemen in het kader van de zogenaamde Value Added Products (VAP). De specialisten uit Eschweiler profiteren van de jarenlange ervaring in het realiseren van oplossingen, ook voor gecompliceerde taken. In het algemeen geldt dat de ontwikkeling van een klantspecifieke oplossing vaak eenvoudig is en zeer snel leidt tot een duurzaam succes in toepassingen.

Klanten die een module of een compleet systeem bij Rodriguez aanschaffen, profiteren bovendien van talloze technische voordelen. De klantspecifieke oplossingen zijn gebaseerd op de mechanische en besturingstechnische randvoorwaarden die door de toepassing zijn gedefinieerd. Rodriguez neemt de selectie van geschikte componenten op zich alsmede de constructie van de module. Dit zorgt ervoor dat de oplossingen ook daadwerkelijk aan alle eisen van de klant voldoen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven