Algemeen
WEG Benelux management change
Werner Lievens (r) volgt Omer Vanheer op als Managing Director bij WEG Benelux

WEG Benelux heeft een nieuwe managing director aangesteld. Werner Lievens die meer dan negen jaar ervaring heeft in diverse functies bij WEG, volgt Omer Vanheer in deze rol op. Werner zal zich inzetten om de voortdurende groei van het klantenbestand van WEG Benelux te helpen sturen en krijgt de supervisie over de bedrijfsontwikkeling in België, Nederland en Luxemburg. 

De aanstelling sluit aan bij de voortdurende investeringen bij WEG Benelux. WEG heeft zijn magazijn in België onlangs uitgebreid door de opslagcapaciteit op de vestiging met 1800 m² te vergroten. De uitbreiding maakt de weg vrij voor de toekomstige groei van het bedrijf, terwijl de flexibiliteit voor klanten toeneemt.

Deze benoeming volgt op het terugtreden van Omer Vanheer, die de functie in de afgelopen 17 jaren heeft vervuld. Omer blijft als consultant betrokken bij het management bij WEG en zal tot eind mei in zijn huidige functie blijven om de dienstverlening aan trouwe klanten te ondersteunen.

“De aanstelling van Werner was een logische, natuurlijke keus”, verklaart Omer Vanheer, voormalig managing director en consultant bij WEG Benelux. “Hij werkt al negen jaar bij WEG Benelux en kent de cultuur bij WEG en de klanten goed. Daarnaast heeft hij het vertrouwen van alle medewerkers. De toekomst ziet er rooskleurig uit.”

Succesvolle groei

Als managing director krijgt Werner de verantwoordelijkheid over alle bedrijfsactiviteiten bij WEG Benelux met als belangrijkste doel om de periode van succesvolle groei bij WEG voort te zetten. Ondanks de wereldwijde economische verstoringen heeft WEG gedurende de afgelopen 15 jaren aanhoudend jaarlijkse groei laten zien. Hieronder valt ook de groei bij het team van WEG Benelux, dat momenteel 63 medewerkers telt.

Werner Lievens WEG Benelux
Werner Lievens: “Het is belangrijk dat klanten in hun eigen taal met iemand kunnen spreken, zodat projecten dankzij gerichte communicatie soepel verlopen”

De aanstelling sluit aan bij de missie van WEG Benelux om te zorgen dat elke klant een contactpersoon heeft die ze in hun eigen taal te woord kan staan. Werner spreekt Frans, Nederlands en Engels, zodat klanten in België, Nederland en Luxemburg terecht kunnen bij een lokale contactpersoon. 

Aangepaste motoren

Sinds Werner bij het bedrijf in dienst trad in maart 2012, is hij in diverse functies werkzaam geweest, onder meer als operations manager. In die rol had Werner te maken met de technische specificaties van klanten uit België, Nederland en Luxemburg, en moest hij erop toezien dat aanpassingen aan motoren werden gemaakt en dat de wereldwijde reputatie van WEG voor snelle en flexibele klantenservice in de regio werd gehandhaafd.

“Dit is de volgende stap in mijn carrière, waar ik in de laatste paar jaren al naartoe heb gewerkt”, merkt Werner Lievens op. “Ik ben van hier afkomstig en ken de klanten en het team van WEG Benelux, dat zeer deskundig en kritisch is bij alles dat we doen.”

Blijven investeren

“WEG is een mensgericht bedrijf. Onze klanten kunnen met iedereen in het team spreken, ongeacht of dat hun contactpersoon, een manager of zelfs de directeur is. Het is echter wel belangrijk dat klanten in hun eigen taal met iemand kunnen spreken, zodat projecten dankzij gerichte communicatie soepel verlopen.”

“Na de uitbreiding van ons magazijn bij WEG Benelux de afgelopen maand dat voor onze klanten in België, Nederland en Luxemburg zal worden gebruikt, streven wij ernaar om de huidige groei te handhaven. Sterker nog, we zullen in de toekomst blijven investeren in nieuwe kantoren, gereedschappen en producten.”

 • KTR Sinulastic koppeling

  Nieuwe serie torsieflexibele koppelingen uit denktank KTR

  Nieuwe koppelingen uit de KTR-Denktank. Links de Sinulastic bouwvorm A; rechts de Sinulastic bouwvorm B (foto: KTR Systems) Met de Sinulastic introduceert KTR een nieuwe serie uiterst torsieflexibele schotelkoppelingen die zijn ontwikkeld voor gebruik in hoofdaandrijvingen van dieselmotoren voor stroomgeneratoren (zogenaamde gen-sets), zware bouwmachines, compressoren,… Lees verder →

 • Festo duurzaamheid

  Festo: omzetdaling in 2020 maar sterk herstel verwacht in 2021

  Digitalisering en AI zijn bepalend voor de productontwikkeling met slimme en intelligente producten en maken energie-efficiëntie en duurzaamheid binnen klantenoplossingen mogelijk (foto's: Festo) In het boekjaar 2020 had de Festo Group vanwege de pandemie te maken met een omzetdaling van 7,5%. Desondanks heeft Festo het… Lees verder →

 • Parker ISOBUS ProDisplay

  Full-version ISOBUS Task Controller-software Parker voor landbouwmachines

  De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps (bron: Parker Hannifin) Parker Hannifin breidt zijn ISOBUS Suite-software uit met de lancering van de volledige versie van hun ISOBUS-taakcontrollersoftware (TC) voor gestandaardiseerd werkbeheer van landbouwmachines zoals tractoren, rooimachines en andere zelf-aangedreven machines. ISOBUS TC fungeert… Lees verder →

 • Turck hellingsensoren

  Turck introduceert dynamische hellingsensoren

  De gecombineerde MEMS- en gyroscooptechnologie in de hellingsensoren van Turck zorgen voor betrouwbare meetresultaten. (Foto: Turck) In zijn nieuwe generatie hellingsensoren heeft Turck het versnellingsmeetproces (MEMS) gecombineerd met gyroscooptechnologie zodat schokken en trillingen veel effectiever kunnen worden onderdrukt dan met conventionele signaalfilters. De enkelvoudige en… Lees verder →

 • Murrelektronik xtremeDB 2

  Decentrale installatieoplossing voor mobiele machines

  xtremeDB van Murrelektronik is een modulair systeem voor elektrische installaties in mobiele machines. (foto's: Murrelektronik) Met xtremeDB introduceert Murrelektronik een nieuw modulair systeem voor de installatietechniek binnen mobiele machines, zoals oogstmachines, strooiwagens, brandweerauto’s of asfalteermachines. Dankzij deze moderne installatieoplossing en kunnen de uitdagingen in IO-installaties… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven