Algemeen
Liebherr testbank voor Eickhoff
De engineering-oplossing van Liebherr wordt gebruikt bij de ontwikkeling van graafmachines van de Eickhoff Group. (foto's: Liebherr)

Liebherr Components levert een complete technische oplossing voor de Eickhoff Groep in Bochum een testbank voor tandwielkasten. Deze wordt gebruikt voor kwaliteitstesten van bestaande en de ontwikkeling van toekomstige, krachtigere generaties tandwielkasten, die bijvoorbeeld in de mijnbouwmachines van het bedrijf worden geïnstalleerd.

De kernactiviteit van familiebedrijf Eickhoff is de productie van machines en tandwielkasten. Deze worden wereldwijd toegepast in gebieden waar ze zich onder extreme omstandigheden moeten bewijzen. Voorbeeld zijn windturbines, railvoertuigen, industriële installaties en vele andere toepassingen.

Met de opdracht voor Liebherr vertrouwt Eickhoff op een partner die ook een traditioneel familiebedrijf is. De componentendivisie van Liebherr ontwikkelt en produceert componenten en oplossingen voor toepassingen die de hoogste kwaliteit, veerkracht en bedrijfszekerheid vereisen.

Krachtige testbank

De door Liebherr geboden oplossing omvat, behalve een 1,5 MW LCD 300 (Liduro Converter Drive) omzetter met voeding, een transformator, een aandrijfmotor en een generator. De testbank is voorzien van een krachtig besturings- en aandrijfsysteem dat veilig de relevante prestatiebereiken kan dekken.

Testbank voor Eickhoff
De 1,5 MW converter LCD 300 (Liduro Converter Drive) is een essentieel onderdeel van de Liebherr-oplossing.

Met het Eickhoff-project is een vermogen tot 1.500 kW gemoeid. De tandwielkasten worden in de testbank gecontroleerd op hun algehele prestaties, belastbaarheid en rendement bij continu gebruik en tot 25% overbelasting. Het team van Liebherr heeft ook het oude systeem gedemonteerd en de nieuwe Eickhoff-testbank opgezet, in bedrijf gesteld en getest.

Tot 1.200 kW

Ondanks de complexe eisen kon Eickhoff de nieuwe testbank binnen op tijd en volgens budget in gebruik nemen. De roterende graafmachines worden gebruikt voor het graven in ondergrondse mijnbouw. In de volgende generatie moeten tandwielarmen worden aangedreven met een graafvermogen tot 1.200 kW.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven