Algemeen
zwenkaandrijvingen Liebherr
Liebherr Components toonde op de Bauma een nieuwe lijn zwenkaandrijvingen (foto: Paul Quaedvlieg).

Liebherr-Components presenteerde op de onlangs gehouden Bauma in München een nieuwe productlijn in grote rollagers. Maximaal draaimoment en onderhoudsvriendelijkheid stonden daarbij op de eerste plaats. Met de nieuwe zwenkaandrijvingen bouwt de onderneming het bestaande portfolio grote rollagers verder uit. De nieuwe productlijn omvat wormwielreductoren, rondsels en tandriemoverbrengingen.

De wormwielreductoren van Liebherr zijn compacte zwenkaandrijvingen met hoge vermogensdichtheid. Dit type overbrenging is heel geschikt voor het overbrengingen van zeer hoge krachten en momenten bij een gering bouwvolume. De reductoren worden onder andere gebruikt in stuuroverbrengingen voor rijaandrijvingen van kranen en zware lastvoertuigen, laadkranen, bouw-, bosbouw- en landbouwmachines.

Liebherr zwenkaandrijvingen zwaar transport
De zwenkaandrijvingen kunnen onder meer worden toegepast in speciale voertuigen voor zware transporten (foto: Liebherr).

Speciaal voor deze toepassingen ontwikkelt Liebherr het product continu door, met als doelstelling het draaimoment te maximaliseren en de onderhoudsbehoefte zo veel mogelijk te reduceren.

Nieuwe productgroep zwenkaandrijvingen

De zwenkaandrijvingen worden aangedreven door een hydro- of elektromotor. Door de wormvertanding wordt het draaimoment optimaal en met beperkte speling overgebracht op de roterende verbinding. Liebherr biedt diameters tot 725 mm aan.

Er zijn zwenkaandrijvingen met één of meer aandrijfmotoren en met één of twee gangen leverbaar, die afhankelijk van het rendement een zelfremming van de aangedreven zijde mogelijk maken. Bij alle uitvoeringen is optioneel bijvoorbeeld een rol of positiesensor aan te bouwen. De smering kan met vet of olie gebeuren.

Liebherr zwenkaandrijvingen
De nieuwe zwenkaandrijvingen van Liebherr (foto: Liebherr).

Bij de rondsels gaat het om een zwenkaandrijving die gewoonlijk door één of meer gelagerde rondsels wordt aangedreven. Dit type zwenkaandrijving kenmerkt zich door een hoge omtreksnelheid en geringe warmteontwikkeling. Dit type is een goede combinatie van grote rollagers en aandrijvingen.

De tandriemaandrijving is heel geschikt voor hoge omloopsnelheden. De overbrenging heeft een hoog rendement en een laag geluidniveau. Door het gebruik van speciale materialen en toebehoren is het mogelijk de componenten bij omgevingscondities met zeer lage temperaturen toe te passen .

Met de nieuwe productlijn breidt Liebherr van zijn divisie componenten op een logische manier uit. De decennia lange ervaring in de productie van componenten op het gebied van grote rollagers en aandrijftechniek maakt dit mogelijk. Een innovatief team in de ontwikkeling en productie van deze zware aandrijvingen werkt er continu aan om de behoeften van klanten in te willigen en de producten verder te ontwikkelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven