Algemeen
Liebherr Dalian Hydraulic cylinders
Met een assemblagelijn in Dalian (China) breidt Liebherr zijn capaciteit voor de productie van hydraulische cilinders uit (foto's: Liebherr)

Met een assemblagelijn in Dalian (China) breidt Liebherr zijn capaciteit voor de productie van hydraulische cilinders in het productsegment Components uit. Deze zijn bestemd voor de Chinese markt en kunnen in de toekomst rechtstreeks in Azië worden vervaardigd. In de fabriek van Liebherr Components in Kirchdorf ontstaat, naast de productie van hydraulische cilinders voor Europa, ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en andere componenten.

Liebherr produceert momenteel grondverzetmachines en aandrijfcomponenten in haar vestiging in Dalian. Met de TÜV-certificering van de Chinese productievestiging breidt het productsegment Components zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit: In de toekomst zullen naast aandrijfcomponenten ook hydraulische cilinders voor de Chinese markt de fabriek in Dalian verlaten.

Eindcontrole in montagesysteem

Naast een automatisch wassysteem omvat deze assemblagelijn ook een spuiterij waarbij de hydraulische cilinders in kleur kunnen worden gespoten terwijl ze aan een transportsysteem hangen. Een ander hoogtepunt is wijze van monteren. De eindcontrole van de hydraulische cilinders is rechtstreeks in de montage-machine geïntegreerd.

Liebherr Hydraulic cylinders Dalian wash
Het automatische wassysteem in Dalian

De voor de Chinese markt bestemde hydraulische cilinders bestaan uit producten voor een grote verscheidenheid van stationaire en mobiele toepassingen – bij voorbeeld voor machinebouw of bouwmachines. Liebherr zal er ook cilinders produceren voor de afstelling van rotorbladen van windturbines.

Graafmachines en wielladers

Het segment grondverzet produceert momenteel in dezelfde fabriek een reeks rupsgraafmachines en wielladers voor China en andere exportmarkten. De assemblage zal beginnen met hydraulische cilinders van de ‘standaard 380 bar-serie’ voor Liebherr rupsgraafmachines uit Dalian. Bovendien zullen de plaatselijk vervaardigde onderdelen in de toekomst ook worden gebruikt in de daar geproduceerde wielladers.

Liebherr bevordert lokale productie

Zowel Europese als Chinese klanten hechten er steeds meer belang aan dat hun productiebedrijven ter plaatse worden bevoorraad door plaatselijke leveranciers. Het bedrijf volgt dus een ‘local for local’-aanpak in twee opzichten: ten eerste zijn de hydraulische cilinders die in Dalian worden geassembleerd, bestemd voor de Chinese markt.

Ten tweede leveren geselecteerde, beproefde lokale bedrijven de mechanisch bewerkte afzonderlijke componenten voor de cilinders. Dit betekent dat korte levertijden kunnen worden gerealiseerd.

Ontwikkeling blijft in Duitsland

De assemblage-engineers in Dalian werken nauw samen met hun collega’s van Liebherr Components Kirchdorf GmbH. Zo worden bijvoorbeeld alle hydraulische cilinders die in Dalian worden geproduceerd, in het Illertal ontwikkeld. Tijdens het opstarten van de productie vinden daar ook de eerste steekproeven van afzonderlijke onderdelen plaats.

Liebherr Hydraulic Cylinders
Ontwikkeling van de hydraulische cilinders blijft bij Liebherr in Duitsland gebeuren

Onderdeel van een internationaliseringsstrategie

Dicht bij de klant staan en tegelijkertijd het potentieel benutten is het doel dat Liebherr nastreeft met de assemblage van hydraulische cilinders in China. Aangezien cilinders die voorheen vanuit de hoofdfabriek in Duitsland naar China werden geëxporteerd, in de toekomst in Dalian zullen worden geproduceerd, zal het productsegment Components andere Liebherr-bedrijven ter plaatse optimaal van hydraulische cilinders kunnen voorzien en kunnen groeien op de externe Chinese markt.

Plaats gemaakt voor nieuwe ontwikkelingen

De arbeidsplaatsen in de vestiging Kirchdorf zullen worden behouden. Tegelijkertijd wordt in de Duitse fabriek zelfs extra capaciteit gecreëerd om de lopende projecten ter uitbreiding van de portefeuille te kunnen uitvoeren. Hiertoe behoren nieuwe ontwikkelingen voor industriële toepassingen en andere hydraulische componenten zoals aggregaten en zuigeraccumulatoren.

 • Compacte en allround frequentieregelaar FR-E800 van Mitsubishi

  De Mitsubishi FR-E800 is een compacte en allround regelaar (Foto: Mitsubishi Electric) Mitsubishi Electric, in Nederland onder andere gedistribueerd door Hiflex Automatiseringstechniek, heeft een aantal compacte en allround frequentieregelaars FR-E800 in het assortiment. De frequentieregelaars uit de FR-E800 serie zijn gebaseerd op de technologie van… Lees verder →

 • Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Aandrijftechniek blijft ook in het najaar een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen scholen op hun vakgebied.… Lees verder →

 • ATS Transporttechnieken overgenomen door Veth Participations

  Met de overname wil Veth Participations ATS Transporttechnieken wereldmarktleider maken op het gebied van ‘Bag Emptying’, een nichesegment waarbinnen ATS op dit moment al een belangrijke speler is. (Foto: ATS) ATS Transporttechnieken uit Rijen is overgenomen door Veth Participations. Met de overname wil Veth Participations… Lees verder →

 • Compacte computers van OnLogic voor IoT en Edge computing

  De Karbon 400 serie heeft twee modellen: de compacte Karbon 410 met standaard IO en uitbreidingsmogelijkheden, en de Karbon 430 met extra uitbreidingsopties voor complexe IoT toepassingen. (Foto: OnLogic) OnLogic , fabrikant van industriële en robuuste computerhardwareoplossingen, introduceert de Karbon 400 serie computers. De twee… Lees verder →

 • Efficiënte IE5+-motoren optimaal geschikt voor levensmiddelenproductie

  Schaalbare aandrijfoplossingen, zoals de nieuwste IE5+-motoren, zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in de levensmiddelenindustrie. (Foto: Nord Drivesystems) Nord Drivesystems heeft een motor ontwikkeld die geschikt is voor toepassing in de levensmiddelenindustrie: de IE5+-motor biedt optimale efficiëntie en milieubewustzijn voor toepassingen voor levensmiddelen. Maximale hygiëne… Lees verder →

 • Schaeffler opent duurzame fabriek voor e-mobility aandrijvingen

  De nieuwe fabriek in Szombathely is de eerste productiefaciliteit van Schaeffler die 100 procent is gewijd aan oplossingen voor elektromobiliteit. (Foto: Schaeffler) Schaeffler heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend op zijn Szombathely-locatie in het westen van Hongarije. Hiermee creëert het bedrijf 150 nieuwe banen in e-mobility.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven