Algemeen
Liebherr Dalian Hydraulic cylinders
Met een assemblagelijn in Dalian (China) breidt Liebherr zijn capaciteit voor de productie van hydraulische cilinders uit (foto's: Liebherr)

Met een assemblagelijn in Dalian (China) breidt Liebherr zijn capaciteit voor de productie van hydraulische cilinders in het productsegment Components uit. Deze zijn bestemd voor de Chinese markt en kunnen in de toekomst rechtstreeks in Azië worden vervaardigd. In de fabriek van Liebherr Components in Kirchdorf ontstaat, naast de productie van hydraulische cilinders voor Europa, ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en andere componenten.

Liebherr produceert momenteel grondverzetmachines en aandrijfcomponenten in haar vestiging in Dalian. Met de TÜV-certificering van de Chinese productievestiging breidt het productsegment Components zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit: In de toekomst zullen naast aandrijfcomponenten ook hydraulische cilinders voor de Chinese markt de fabriek in Dalian verlaten.

Eindcontrole in montagesysteem

Naast een automatisch wassysteem omvat deze assemblagelijn ook een spuiterij waarbij de hydraulische cilinders in kleur kunnen worden gespoten terwijl ze aan een transportsysteem hangen. Een ander hoogtepunt is wijze van monteren. De eindcontrole van de hydraulische cilinders is rechtstreeks in de montage-machine geïntegreerd.

Liebherr Hydraulic cylinders Dalian wash
Het automatische wassysteem in Dalian

De voor de Chinese markt bestemde hydraulische cilinders bestaan uit producten voor een grote verscheidenheid van stationaire en mobiele toepassingen – bij voorbeeld voor machinebouw of bouwmachines. Liebherr zal er ook cilinders produceren voor de afstelling van rotorbladen van windturbines.

Graafmachines en wielladers

Het segment grondverzet produceert momenteel in dezelfde fabriek een reeks rupsgraafmachines en wielladers voor China en andere exportmarkten. De assemblage zal beginnen met hydraulische cilinders van de ‘standaard 380 bar-serie’ voor Liebherr rupsgraafmachines uit Dalian. Bovendien zullen de plaatselijk vervaardigde onderdelen in de toekomst ook worden gebruikt in de daar geproduceerde wielladers.

Liebherr bevordert lokale productie

Zowel Europese als Chinese klanten hechten er steeds meer belang aan dat hun productiebedrijven ter plaatse worden bevoorraad door plaatselijke leveranciers. Het bedrijf volgt dus een ‘local for local’-aanpak in twee opzichten: ten eerste zijn de hydraulische cilinders die in Dalian worden geassembleerd, bestemd voor de Chinese markt.

Ten tweede leveren geselecteerde, beproefde lokale bedrijven de mechanisch bewerkte afzonderlijke componenten voor de cilinders. Dit betekent dat korte levertijden kunnen worden gerealiseerd.

Ontwikkeling blijft in Duitsland

De assemblage-engineers in Dalian werken nauw samen met hun collega’s van Liebherr Components Kirchdorf GmbH. Zo worden bijvoorbeeld alle hydraulische cilinders die in Dalian worden geproduceerd, in het Illertal ontwikkeld. Tijdens het opstarten van de productie vinden daar ook de eerste steekproeven van afzonderlijke onderdelen plaats.

Liebherr Hydraulic Cylinders
Ontwikkeling van de hydraulische cilinders blijft bij Liebherr in Duitsland gebeuren

Onderdeel van een internationaliseringsstrategie

Dicht bij de klant staan en tegelijkertijd het potentieel benutten is het doel dat Liebherr nastreeft met de assemblage van hydraulische cilinders in China. Aangezien cilinders die voorheen vanuit de hoofdfabriek in Duitsland naar China werden geëxporteerd, in de toekomst in Dalian zullen worden geproduceerd, zal het productsegment Components andere Liebherr-bedrijven ter plaatse optimaal van hydraulische cilinders kunnen voorzien en kunnen groeien op de externe Chinese markt.

Plaats gemaakt voor nieuwe ontwikkelingen

De arbeidsplaatsen in de vestiging Kirchdorf zullen worden behouden. Tegelijkertijd wordt in de Duitse fabriek zelfs extra capaciteit gecreëerd om de lopende projecten ter uitbreiding van de portefeuille te kunnen uitvoeren. Hiertoe behoren nieuwe ontwikkelingen voor industriële toepassingen en andere hydraulische componenten zoals aggregaten en zuigeraccumulatoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Sigmacontrol XR4industry Codian Robotics

  XR4Industry: digital twin voor bedrijfsleven & onderwijs

  Met de pick & place robot van Codian en I/O, HMI en besturingssoftware van SigmaControl wordt een digital twin gemaakt zodat de applicatie al voor daadwerkelijke bouw kan worden geprogrammeerd (foto's: SigmaControl) Daar waar onze meest bekende Nederlandse supermarktketen op de kleintjes let, wordt in… Lees verder →

 • Lenze Schmidhauser Bucher Gruppe

  Lenze verkoopt Mobile Drives divisie aan Bucher Hydraulics

  Enkele van de producten die door Lenze Mobile Drives gemaakt worden (foto: Lenze) Bucher Hydraulics, een divisie van Bucher Industries, neemt het bedrijfsonderdeel Mobile Drives over van Lenze Schmidhauser in Romanshorn (CH). Bucher richt zich met de overname sterker op de trend naar elektromobiliteit bij… Lees verder →

 • webinar aandrijftechniek

  Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Interessante webinars deze week over koppelingen en connectiviteit van machines Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en… Lees verder →

 • solar team twente 2021

  Solar Team Twente naar zonneautorace in de Sahara

  In de Solar Challenge Morocco neemt het Solar Team Twente het dit najaar op tegen andere mondiale topteams Solar Team Twente heeft een alternatieve race gevonden voor het afgelaste wereldkampioenschap in Australië. In de Solar Challenge Morocco neemt het Twentse studententeam het dit najaar op… Lees verder →

 • Festo Mercedes benz production batteries

  Festo ziet kansen en verhoogt omzet in elektromobiliteit

  Festo ziet een forse groei in machine-oplossingen voor de productie van accu’s, zoals hier bij Mercedes-Benz in Untertürkheim (foto: Mercedes-Benz) In 2020 wist Festo de verkoop-omzet in het segment ‘machines en systemen voor de productie van accu’s’ met 40 procent te verhogen. De vraag naar… Lees verder →

 • Cybersecurity Hudson Kiwa

  Cybersecurity-expert Hudson Cybertec en Kiwa bundelen krachten

  Cybersecurity-expert Hudson Cybertec en Kiwa bundelen krachten (foto: Pixabay) Hudson Cybertec, gespecialiseerd in cybersecurity voor Industrial Automation & Control Systems (IACS), is per 5 mei 2021 gelieerd aan de Kiwa Groep. De onafhankelijke test-, inspectie- en certificeringsorganisatie Kiwa wil met een deelneming in Hudson Cybertec… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven