Algemeen
lenze Marcel Toonen
Marcel Toonen, Global Key Accountmanager Consumer Goods bij Lenze

Digitaliseren om je volgende businessmodel te creëren. Lenze gaat het op de Nationale Aandrijftechniekdag niet alleen hebben over hardware en software. De volgende stap naar nieuwe businessmodellen is ‘brainware’, en alles wat daarbij komt kijken.

Marcel Toonen is Global Segment Manager Consumer Goods bij Lenze en komt voor de Nationale Aandrijftechniekdag op 6 oktober terug naar Nederland om te spreken. Daarom wordt hij hier op het kantoor in ’s Hertogenbosch geïntroduceerd door Marc Vissers, Marketing Strategy Manager EMEA West.

Aandrijftechniek als sensor

“De sessie tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag gaat over het steeds vaker implementeren van digitalisering in aandrijftechnologie. Op deze manier zien we aandrijftechniek niet alleen als activator, maar meer als sensor. En dat biedt kansen. Veel kansen. Het voordeel is namelijk dat je met data heel veel kunt doen. Het vormt een belangrijke input voor jouw huidige of nieuwe businessmodel”, stelt Vissers.

Belang van data

Het belang van data genereren wordt alsmaar duidelijker. Want, bepleit Vissers, “die data is heel belangrijk voor de volgende tientallen jaren. Wil je de allerlaatste trends, tools en handvatten horen op het gebied van digitalisering voor jouw bedrijf? Volg dan onze sessie op 6 oktober”.

Kopgroep van morgen

De sensorisering in aandrijftechniek geeft vandaag de dag tal van mogelijkheden. Zo zorgen vrijgekomen data voor aangescherpte protocollen, die machineparken slimmer, beter en efficiënter maken. Daarbij wordt communicatie alleen maar belangrijker de komende jaren.

Het wordt steeds drukker in de cloud, nu er meer mogelijkheden komen na de introductie van 5G. Er wordt straks beter, meer en intensiever gecommuniceerd met alle voordelen van dien. Wie deze data goed analyseert en slim benut, vormt de kopgroep van morgen.

Marc Vissers, Marketing Strategy Manager EMEA West

“We zijn en blijven een innovatief en handelsland. In vergelijking met andere landen zijn er in Nederland veel innovators en early adopters. En als je voorop wilt blijven lopen in welke tak van aandrijfsport dan ook, dan is het belangrijk om data te genereren en te analyseren, om zo de juiste verkoopkansen te blijven zien”, weet Vissers.

Neem organisatie mee

Door digitalisering verandert de markt snel. We kijken daarbij vaak naar hardware en software. “En terecht. Maar denk ook na over brainware. Kan jouw organisatie mee bij veranderingen en is er voldoende kennisoverdracht om de snelheid van de veranderingen bij te houden?”

“Onze essentie is: standaardiseren, scaleren, modulariseren, veiligheid en connecten. Hardware genereert data en die moet met software geanalyseerd worden. Veel bedrijven adopteren het digitaliseren, maar vergeten om de organisatie mee te nemen. Daar partneren wij bij”, aldus Vissers.

Aanmelden voor de Nationale Aandrijftechniekdag2020 kan hier.

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg) Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS) Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw &… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma) Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon) Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen… Lees verder →

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven