Algemeen
rexroth van halteren
Durk-Jan Nederlof/Bosch Rexroth (l) en Izaak Veerman /Van Halteren Group (foto: Bosch Rexroth)

Van Halteren Groep, gevestigd in Bunschoten, is van plan de Large Projects activiteiten in Boxtel van Bosch Rexroth over te nemen. Beide ondernemingen ondertekenden op 29 september 2021 een overeenkomst met betrekking tot de transactie. Alle circa 250 werknemers van het projectenbedrijf in Boxtel zullen overgaan naar Van Halteren. De transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de fusiecontrole. De partijen hebben afgesproken de koopprijs niet bekend te maken.

“Met Van Halteren hebben wij voor Large Projects te Boxtel een nieuwe eigenaar gevonden die de eigen activiteiten goed kan aanvullen en onze medewerkers een positief langetermijnperspectief kan bieden. Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar actief in de industriële sector en ook al vele jaren in de projecten business. Van Halteren waardeert daarom de sterke technische capaciteiten en de diepgaande, specifieke knowhow van onze medewerkers”, aldus Steffen Haack, lid van de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth en verantwoordelijk voor engineeringactiviteiten en voor de divisie Industrial Hydraulics.

Wereldwijd actief

Van Halteren is een groep van industriële bedrijven die zich richten op het leveren van producten en technologieën aan klanten uit verschillende markten zoals zijn o.a. Industrie en Hoogspanning. Het familiebedrijf Van Halteren, opgericht in 1969, is wereldwijd actief en levert hoogwaardige technische producten en diensten met een sterke servicegerichtheid aan haar klanten. In de loop der jaren heeft Van Halteren een schat aan ervaring opgedaan in de large projects activiteiten.

Investeren in eigen bedrijven

Als derde generatie familiebedrijf, voert Van Halteren een langetermijnstrategie die is gebaseerd op betrouwbaarheid, technologische innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Van Halteren staat er om bekend veel in de eigen bedrijven te investeren om zo een vooraanstaande positie te behouden in de belangrijkste markten. Zo wordt jaarlijks veel geïnvesteerd in procesverbeteringen, productontwikkeling en de opleiding van medewerkers. Het middelgrote technologiebedrijf heeft wereldwijd circa 400 medewerkers in dienst op vijf locaties.

Groeistrategie Van Halteren

“De overname van de Large Projects activiteiten van Bosch Rexroth in Boxtel is voor ons een mooie kans en past binnen de groeistrategie van de bedrijvengroep. Het is een belangrijke uitbreiding van ons bestaande productportfolio op het gebied van industriële technologie en zal ons een impuls geven op weg naar verdere groei en diversificatie, bijvoorbeeld op het gebied van bewegingssimulatie, infrastructurele projecten, duurzame energie en oplossingen voor energiebeheer. Wij kijken ernaar uit om ervaren collega’s met hun vakkennis toe te voegen aan ons team”, aldus Izaak Veerman, CEO van Van Halteren.

Complexe grote projecten

Met het projectenbedrijf adviseert en levert Bosch Rexroth zijn klanten niet alleen de juiste aandrijf- en besturingstechnologie. De onderneming treedt ook op als algemeen aannemer – van de coördinatie van een groot aantal leveranciers tot het projectmanagement tot de inbedrijfstelling – en neemt de verantwoordelijkheid voor het systeem op zich.

In de afgelopen decennia heeft Bosch Rexroth met succes een groot aantal complexe grote projecten over de hele wereld voltooid, zoals bijvoorbeeld de aandrijf- en besturingsoplossing voor de Maeslantkering, een van de belangrijkste stormvloedkeringen van de Deltawerken in Nederland.

Rexroth richt zich op kernactiviteiten

In het voorjaar van 2021 heeft Bosch Rexroth de intentie tot verkoop van het projectenbedrijf aangekondigd. Het verwerven en uitvoeren van grote projecten past niet meer binnen de kernactiviteiten en -strategie van Bosch Rexroth, die zich concentreert op industriële en mobiele hydrauliek en fabrieksautomatisering. De zoektocht naar een industriële investeerder die de Large Projects activiteiten op verantwoorde wijze voortzet, is nu afgerond – met slechts vijf maanden tussen de aankondiging en de selectie van de koper tot de ondertekening.

De Bosch Groep blijft ook na de verkoop van de Large Projects activiteiten aanwezig op de locatie in Boxtel. De landelijke verkoop- en serviceorganisatie van Bosch Rexroth in Nederland zal hier gevestigd blijven. Daarnaast zal de locatie Boxtel in de toekomst ook onderdak bieden aan delen van de administratie van de Bosch Groep in Nederland. De Bosch Groep zal in de toekomst ongeveer 200 medewerkers in Boxtel in dienst hebben.

 • NGC en Siemens Energy gaan strategische samenwerking aan

  NGC en Siemens Energy gaan strategische samenwerking aan

  NGC is leverancier van onder meer tandwielkasten. (Foto: Paul Quaedvlieg) Onlangs hebben Nanjing High Speed & Accurate Gear Group, een dochteronderneming van de NGC Group, en Siemens Energy Global, een strategische raamovereenkomst getekend. In de toekomst zullen beide partijen hun samenwerking in de Energiesector, Olie-… Lees verder →

 • KEB Automation

  KEB Automation frequentieregelaar met encoderless safety

  Met de Combivert F6 Drive PRO biedt KEB Automation een all-in-one oplossing voor asynchrone, synchrone, IPM, en synchrone reluctantie motoren, met of zonder encoder. De Combivert F6, voor vermogens van 2,2 kW tot 450 kW, is beschikbaar in lucht- en vloeistofkoeling en in opbouw en… Lees verder →

 • AE group URE 14 elektromotor

  De elektromotor, trends, technologie & toekomst (deel 2)

  De AE Group ondersteunt al jaren studententeams waaronder het URE team (foto: URE) De elektromotor heeft door de decennia heen veel ontwikkelingen doorgemaakt. En nog steeds is er geen sprake van ‘uitontwikkeling’. Zowel bedrijven als universiteiten voeren nog alle dagen (wetenschappelijk) onderzoek uit in het… Lees verder →

 • B&R Hypervisor bespaart ruimte in mobiele machines

  Met de Hypervisor-software kunnen meerdere besturingssystemen parallel op één apparaat worden uitgevoerd. De besturingssystemen kunnen via een virtueel netwerk met elkaar communiceren. (Foto: B&R) B&R rust zijn pc voor mobiele machines uit met B&R Hypervisor-software. Hierdoor kan het tegelijkertijd dienen als zowel een krachtige controller… Lees verder →

 • Whylot

  Renault Groep neemt minderheidsbelang in elektromotoren-fabrikant Whylot

  Renault en Whylot gaan intenser samenwerken bij de ontwikkeling van axiale flux elektromotoren (bron: Whylot) De Renault Groep neemt onlangs een minderheidsbelang van 21% genomen in Whylot. Dit technologiebedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van innovatieve elektromotoren. Deze investering versterkt de bestaande samenwerking… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven