Algemeen
Langere levensduur van motoren Regal Beloit voor rollentafels
Marathon LT-serie rollentafelmotoren van Regal Beloit voor staalwalserijen

De Marathon LT-serie rollentafelmotoren van Regal Beloit is ontworpen voor de zware bedrijfsomstandigheden in staalwalserijen. De toegepaste elektra is bovendien extreem robuust, waardoor de motoren veelvuldig en onder belasting van draairichting kunnen veranderen en 20 minuten geblokkeerd kunnen blijven.

De LT-motoren zijn leverbaar in een bouwgrootte van 100L tot 315M en in 4-, 6-, 8-, 10-, 16- en 32-polige uitvoeringen. De koppelafgifte loopt van 100 tot 1000 kgm, terwijl de veilige blokkeertijd gegarandeerd 20 minuten is. Het design is erop gericht hoge piekkoppels te leveren, zodat de motor onder zware belasting gemakkelijk aanloopt en omkeert. De isolatie voldoet standaard aan Klasse F en een upgrade naar Klasse H is optioneel.

Moderne stalen rollentafels hebben vrijwel altijd direct aangedreven rollen. Elke rol heeft zijn eigen motor en de tafel heeft niet één grote motor die via een ketting of tandwielen alle rollen aandrijft. De motoren moeten hard werken – meestal 16-24 uur per dag, zeven dagen in de week en dat jarenlang – terwijl het onderhoud en service doorgaans slechts sporadisch plaatsvinden.

Daarom moeten de motoren zowel mechanisch als elektrisch robuust zijn: hun gietijzeren constructie staat van binnen en buiten in de epoxylak en ze voldoen aan de IP66-norm. Op de as zit bovendien een roterende messing labyrintafdichting, die voorkomt dat water langs de astap binnendringt.

De motoren krijgen in hun werkomgeving waarschijnlijk te maken met hoge temperaturen, hoge vochtigheidsgraden en veel stof. Daarom zijn de Marathon LT rollentafelmotoren hermetisch gesloten om stof te weren. Ze hebben een natuurlijke koeling, omdat de ventilator van een geforceerde luchtkoeling op lange termijn de betrouwbaarheid in gevaar kan brengen.

In plaats daarvan worden koelribben worden gebruikt, die diep zijn om het koeloppervlak te vergroten en niet in de lengte, maar radiaal zijn opgesteld om stofophopingen te voorkomen. Thermistoren, thermostaten of een RTD-temperatuurbewaking zijn ook leverbaar.

De LT-motoren hebben opties voor een voet-, flens- of gecombineerde montage en het ontwerp van de klemmenkast is gericht op gebruiksgemak in de dagelijkse praktijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven