Algemeen
Des-Case heeft haar beluchters uitgevoerd met twee filters: silicagel ontvochtigt de lucht terwijl een apart vuilfilter de vuildeeltjes uit de gedroogde lucht filtreert (foto: Des-Case)

De beluchters uit de series Standard, VentGuard en HydroGuard van Des-Case, hebben een re-engineering slag ondergaan. Hierbij kon het bedrijf de hoeveelheid droogmiddel vergroten bij gelijkblijvende afmetingen en kosten. Het eindresultaat is een 25 – 50% langere levensduur van het filterelement. Dit betekent niet alleen een lagere investering, maar leidt tevens tot een lagere onderhoudsbehoefte.

Beluchters worden bij diverse (hydraulische) systemen toegepast om deze systemen te laten ‘ademen’. Bijvoorbeeld wanneer de druk varieert als gevolg van temperatuurverschillen. Omdat de verse lucht die naar binnen wordt gezogen zowel vuildeeltjes als vocht kan bevatten, heeft Des-Case haar beluchters uitgevoerd met twee filters: silicagel ontvochtigt de lucht terwijl een apart vuilfilter de vuildeeltjes uit de gedroogde lucht filtreert. Vuil en vocht krijgen zo geen kans het systeem binnen te dringen en lagers, tandwielen, kleppen en smeermiddelen aan te tasten.

Verlenging levensduur

De levensduur van het filter is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid droogmiddel die in het filterelement past. Door een nieuwe, slimme constructie is Des-Case erin geslaagd om binnen de bestaande afmetingen meer droogmiddel op te nemen. De levensduur van de series Standard, VentGuard en HydroGuard is hierdoor toegenomen met 25 – 50% (afhankelijk van het model).

VentGuard en HydroGuard beschikken in de nieuwe versie bovendien over grotere, hoge capaciteit terugslagkleppen die de silicagel afsluiten van de buitenlucht wanneer er geen luchtstroom is. Hiermee is de luchtflow in de nieuwe generatie tot 390% verhoogd.

Diverse andere verbeteringen

Andere voordelen zijn een ‘bolle’ beschermkap (deksel) die voorkomt dat water op de beluchter blijft staan en ribben aan de buitenkant van de behuizing die de grip verbeteren bij het (de)monteren van de beluchter. Verder voorkomt een geïntegreerde dripring het binnendringen van water via de ventilatiegaten.

Des-Case is een Amerikaans bedrijf dat zich volledig richt op conditionering van hydraulische en smeeroliesystemen. Van aanvoer, opslag, distributie en gebruik tot een verantwoorde afvoer. Met de overname van RMF Systems is tevens de scope van levering versterkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven