Algemeen

Lagerpassingen via de smartphone berekenen

Igus app voor lagertoepassingen

Met de passingscalculator biedt Igus een nieuwe smartphone-app aan voor iOS en Android. Daarmee kunnen op eenvoudige wijze maten en toleranties conform ISO 286 voor lagers worden berekend. Eenvoudig, slim, zonder registratie – in drie stappen met de passingscalculator naar de maximum- en minimum-maat

Nominale maat tussen 0,01 en 500 mm invoeren, toleranties voor boring en as invoeren en laten berekenen – zo eenvoudig werkt de nieuwe Igus passingscalculator, waarmee gebruikers maten en toleranties kunnen berekenen. Daarnaast wordt naast de maximale- en minimale maat ook de bijbehorende passingsoort (speling- of overmaatse passing) vermeld.

De tool in de slimme smartphone app kan door gebruikers ook online gebruikt worden, wat vooral in afgesloten machinehallen of veiligheidszones een voordeel is. Indien nodig, kunnen gebruikers ook te allen tijde de eenheden schakelen tussen het metrische of Imperial systeem.

Alle informatie in één app

Behalve de calculator biedt de app aanvullende informatie en een gedetailleerde helpfunctie omtrent de berekening van het tolerantieveld. Daarnaast kunnen gebruikers direct contact opnemen met de lagerspecialisten van de lagerfabrikant en zich laten informeren over de andere beschikbare Igus Mobile apps.

De applicatie is momenteel in het Duits en Engels verkrijgbaar voor Android en iOS devices. Een uitbreiding voor meer talen en besturingssystemen is in voorbereiding.

De Igus lagers worden in Nederland op de markt gebracht door Elcee Holland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven