Algemeen

De Kunststoffenbeurs, die op 25 en 26 september wordt gehouden, is de ontmoetingsplek om in korte tijd het netwerk uit te breiden, kennis te delen en businesskansen te ontdekken. De vraag naar kunststofproducten stijgt onverminderd. Zo wordt er in 70% van alle nieuwe uitvindingen kunststof verwerkt. Het groeipotentieel is veelbelovend, maar zorgt ook voor vraagstukken als: Kiezen we voor nieuw of hergebruik?

Hoe zetten we slimme materialen optimaal in? Welke business kansen biedt circulair ondernemen en hoe maken we de productieprocessen efficiënter? Samenwerking en kennisdeling spelen een belangrijke rol om het antwoord op deze vragen te vinden.

Te waardevol om weg te gooien

100% circulair in 2050; zo luidt de doelstelling van de Nederlandse overheid. Er wordt flink gewerkt om deze doelstelling te behalen. Zo recyclet Nederland inmiddels de helft van alle plastic verpakkingen. Dit maakt ons land dan ook koploper in Europa. Een goede zaak, want kunststof is te waardevol om weg te gooien. De initiatieven rondom hergebruik en duurzaamheid groeien dan ook met de dag. Samen met de NRK, Rethink Plastics, Searious Business, Better Future Factory en MVO laat de Kunststoffenbeurs zien welke waarde kunststof- en rubber toevoegt aan zowel de samenleving als de industrie.

Kansen met kunststoffen

Een wereld zonder kunststoffen is haast ondenkbaar. Dankzij een zee aan mogelijkheden en toepassingsgebieden rollen er dan ook dagelijks wereldwijd miljoenen producten met kunststof van de productiebanden. Van dagelijkse consumentenproducten, (voedsel)verpakkingen tot onderdelen voor machines en auto’s, in bijna elk product zit wel kunststof verwerkt.

Dat de toepasbaarheid enorm is, wil niet zeggen dat er geen kansen voor de (maak)industrie liggen. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, evenals nieuwe optimalisatiemethodes voor bijvoorbeeld spuitgieten, matrijzen- en machinebouw. Bovendien bieden innovaties als 3D-printen, waarbij steeds meer soorten kunststof kunnen worden toegepast, nieuwe perspectieven. Bijvoorbeeld bij het maken van spuitgietmatrijzen, prototypes en als productiemethode voor series.

Kunststoffen 2019

De 21e editie van de Kunststoffenbeurs belicht zowel op de beursvloer met 275 exposanten als in het congresprogramma actuele ontwikkelingen en kansen binnen diverse thema’s. Denk hierbij aan: circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en businesskansen. Daarnaast biedt de Kunststoffenbeurs u bovendien de gelegenheid om in één dag belangrijke spelers uit de industrie te ontmoeten.

Kunststoffen 2019  wordt georganiseerd door Mikrocentrum en vindt plaats op 25 en 26 september in Koningshof, Veldhoven. Toegang tot de beurs en het congres is gratis. Bezoekers kunnen zich na de registratie ook nog gratis aanmelden voor het Meet & Match programma van de Kamer van Koophandel. Daar kunnen ze contact leggen met partners die interessant zijn voor samenwerkingsprojecten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven