Algemeen
Bihl+Wiedemann 48V 24V
De nieuwe, grijs gekleurde 48V-AUX-profielkabel zorgt voor een eenvoudige, flexibele en voordelige energieverdeling, zoals te verwachten bij het ASi-systeem

Door middel van ASi-5 zijn applicaties te realiseren met aangedreven rollen (bij interne transportsystemen) in zowel 24V als 48V uitvoering. Tegelijkertijd kan men profiteren van de kenmerkende voordelen van ASi: eenvoudige installatie, grote mate van flexibiliteit en lage kosten. Bihl+Wiedemann GmbH komt met een integrale oplossing voor de 48V aandrijftechniek die zorgdraagt voor een efficiënte energieverdeling in 48V-AUX-systemen.

De oplossing van Bihl+Wiedemann bestaat uit ASi-5-motormodules voor specifieke fabrikanten of aandrijvingen. Hiermee kunnen 48VDC motoren zonder aanvullende controller direct via ASi worden aangestuurd en door middel van de bekende priktechniek worden gevoed.

Geen verwarring

De nieuwe, grijs gekleurde 48V-AUX-profielkabel zorgt voor een eenvoudige, flexibele en voordelige energieverdeling, zoals te verwachten bij het ASi-systeem. De kabel is geschikt voor 20A bij 48VDC.

Grijze kabel

Om verwarring te voorkomen in installaties met zowel 24V als 48V, is de 48V kabel in ASi-installaties grijs gekleurd. Daardoor verschilt de kabel optisch van de zwart gekleurde 24V-AUX-profielkabel.

De 48V/24V-spanningsomvormer is er in drie uitvoeringen. Hiermee kunnen de meest uiteenlopende 24V sensoren en actuatoren eenvoudig in een 48V applicatie worden geïntegreerd via de grijs gekleurde kabel.

Flexibiliteit

De 48V/24V spanningsomvormer in IP67 biedt diverse voordelen. Allereerst flexibiliteit: ASi-modules met en zonder M12 aansluiting en externe componenten met M12 aansluiting kunnen eenvoudig op elke gewenste locatie worden gevoed. Dankzij de priktechniek kunnen overal in de opstelling aftakkingen van 24V tot 1A worden gerealiseerd.

Bihl+Wiedemann ASiBWU4212: ASi-5 Motor Module, IP67, M12 voor 48 V gemotoriseerde rollers, 2M/4I

Een ander voordeel is de tijdsbesparing bij montage: Er hoeft niet door de gehele installatie een aparte zwarte profielkabel te worden getrokken om slechts enkele modules met 24V te voeden.

Kosteneffectief

En tot slot is de oplossing kosteneffectief: De aanschafkosten voor een spanningstransformator worden al terugverdiend door het uitsparen van slechts enkele meters 24V-AUX-profielkabel. Bovendien vallen de kosten voor een aanvullende 24V netvoeding weg.

Meer uitleg over de technologie achter ASi is in onderstaande video te vinden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven