Algemeen
HPS schakelkast
Hanseatic Power Solutions (HPS) is specialist op het gebied van energietechniek, met name voor gevoelige en kritische toepassingen, zoals noodstroomvoorzieningen. (foto: Hanseatic Power Solutions)

Fabrikanten van schakelkasten die hun engineeringsprocessen automatiseren, kunnen profiteren van kortere doorlooptijden en een hogere kwaliteit. Secundaire processen, zoals het maken van documentatie, kunnen ook worden vereenvoudigd. Hanseatic Power Solutions (HPS) heeft haar schakelkasttechniek in meerdere stappen geautomatiseerd en implementeerde onlangs Eplan Cogineer.

HPS ontwerpt en bouwt besturingstechniek voor de energiesector. Al sinds de oprichting in 2009 heeft het bedrijf prioriteit gegeven aan maximale automatisering bij het ontwerpen, engineeren en produceren van schakelkasten. Dit heeft geresulteerd in de realisatie van complexe projecten (met 80 tot 100 schakelkastpanelen) binnen zes tot acht weken, vanaf orderontvangst tot en met levering en installatie.

Automatisering

Een van de redenen voor de snelle doorlooptijd, zelfs al gaat het bij bepaalde projecten om batchgrootte één, is het consequente gebruik van het Eplan Platform. Eplan Pro Panel wordt daarbij gebruikt voor 3D-ontwerp van de schakelkast. Stroomverdelers en koperen stroomgeleiders worden met behulp van de kopermodule in 3D ontworpen en afgewerkt, terwijl de (externe) kabelmontage wordt gebaseerd op de routingmodule.

Toen Eplan de Cogineer software lanceerde, was HPS een van de eerste klanten die de module implementeerden. Deze module maakt geautomatiseerde aanmaak van schema´s mogelijk zonder programmering en zonder dat specialistische kennis van configuratie en variantenbeheer nodig is. Er is alleen basiskennis van macro´s nodig om de applicatie snel te kunnen gebruiken.

Korte doorlooptijd

Het lijkt verrassend dat een schakelkastfabrikant die werkt met batchgrootte één automatisering en standaardisatie toepast. De projecten zijn altijd individueel, maar ze hebben terugkerende functies en modules, zoals schema’s voor de aansturing van ventilatie en brandkleppen in de gebouwautomatisering.

Voor dergelijke functies slaat HPS macrobibliotheken op in Cogineer, die, indien nodig, toegankelijk zijn voor elektrotechnici. De gebruiker hoeft alleen maar het benodigde vermogen te kiezen en de rest wordt automatisch bepaald en geïntegreerd.

HPS gebruikt Eplan voor engineering
Met Eplan Cogineer is het mogelijk om automatisch schema’s te maken zonder programmering en zonder dat er specialistische kennis nodig is op het gebied van configuratie en variantenbeheer. (foto: Eplan)

De functieaanduidingen in het schema worden automatisch weergegeven. Daarnaast kunnen opties worden aangeklikt en geïntegreerd in het schema. Zo kan bijvoorbeeld de energievoorziening worden geselecteerd via de generatorspanning of via de spanning van de verbruiker met een schakelaar.

Meer kwaliteit

Cogineer biedt behalve de ontwerpautomatisering nog andere voordelen. De macro´s zijn in de praktijk getest en foutloos bevonden, wat een gebruiker als HPS zekerheid biedt en tevens de kwaliteit van het ontwerp verbetert. Planners hoeven zich niet langer bezig te houden met tijdrovend detailwerk bij het aanbrengen van latere wijzigingen, bijvoorbeeld van een vermogenswaarde. De software neemt het over.

Routing is geïntegreerd in de geautomatiseerde schemaopbouw. HPS kan de klemmen via de bijbehorende Eplan module rechtstreeks automatisch bestellen bij Phoenix Contact. Rittal Therm wordt gebruikt om het vermogensverlies van alle in Eplan geselecteerde componenten te berekenen. Zo kunnen de ´hotspots´ door de engineer geïdentificeerd worden.

Efficiëntiewinst

Na de implementatie van Eplan Cogineer vergeleek HPS de tijd nodig voor de verwerking van een order met en zonder automatisering. Daarbij werd rekening gehouden met zowel Cogineer als Eplan links met mechanische productie en geautomatiseerde kabelconfectie en assemblage van de klemmenstroken.

De implementatie resulteerde in een 25% sneller ontwerp en een 80% snellere elektrische planning. De inspanning nodig voor de mechanische productie wordt gehalveerd, de elektrische productie is 40% sneller. De documentatie wordt in een kwart van de normaal benodigde tijd aangemaakt. Dankzij de automatisering en het geïntegreerde engineeringsproces kon HPS de doorlooptijd met ongeveer 35% verkorten. Tegelijkertijd is de documentatie gedetailleerder en de kwaliteit van de planning beter, omdat beproefde macro’s en modules worden gebruikt.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven