Algemeen
koppelingen voor Atex-omgevingen

R+L Hydraulics introduceert nieuwe koppelingen voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen. De specialist in hydrauliek en aandrijftechniek heeft verschillende koppelingstypes met ATEX-certificering in het aanbod, waaronder tandkoppelingen en lamellenkoppelingen. Voor allerlei toepassingen in een potentieel explosieve omgeving is nu een brede reeks varianten beschikbaar.

De ATEX-gecertificeerde lamellenkoppelingen worden toegepast in pompen en compressoren in explosiegevaarlijke omgevingen, bijvoorbeeld in de petrochemische industrie. De lamellenkoppelingen zijn robuust en geschikt voor zware omgevingsomstandigheden. Zij functioneren praktisch vrij van slijtage en vallen op door een hoge torsiestijfheid en spelingsvrijheid. De koppelingen vereisen geen onderhoud en kunnen zonder demontage getest worden.

Er zijn tien series verkrijgbaar, die koppelwaarden van 0,24 kNm tot 259 kNm omvatten. Behalve eenvoudige uitvoeringen zijn verschillende typen met tussenas of afstandsstukken verkrijgbaar. Speciaal voor inzet in de petrochemische industrie is een serie met tussenstuk en beschermring verkrijgbaar, die ook aan de vereisten van de norm API 610 voldoet.

Typische omgevingen voor de inzet van ATEX-gecertificeerde tandkoppelingen zijn pompen, brekers, mengers, persen, staalfabrieken en transportinstallaties. Dit koppelingstype valt op door hoge prestaties en eenvoudig onderhoud. Het aanbod tandkoppelingen voor de explosiegevaarlijke omgevingen betreft koppelwaarden van 0,3 kNm tot 5340 kNm. De tandkoppelingen zijn verkrijgbaar in 27 series, waaronder uitvoeringen met geflensde of doorlopende bus, met speciale afdichtingen en met tussenas of afstandsstukken.

Niet alleen koppelingen

Behalve koppelingen voor de hydrauliek en aandrijftechniek ontwikkelt en produceert R+L Hydraulics onder het merk Raja een breed assortiment aanvullende componenten, waaronder diverse typen lantaarnstukken, dempingselementen, aluminium tanks en diverse typen warmtewisselaars.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven