Algemeen
Koning-Willem Alexander wordt ontvangen bij BIC in Eindhoven voor de officiële opening. (foto's: BIC.)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend 3 oktober Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven officieel geopend. Gastheer Ferdinand Gremmen (SDK Vastgoed/VolkerWessels) en Campus Directeur Erik Veurink verwelkomden de Koning waarna de rondleiding door de Campus startte. De Koning heeft een bezoek gebracht aan KMWE, Summa College en Fieldlab Flexible Manufacturing.

Met de komst van circa 1500 BIC-medewerkers, BIC-studenten en vele genodigden uit binnen- en buitenland was de gecreëerde zaal in een van de grote hallen een bijzondere setting. Ferdinand Gremmen, Petra van Lange (College van Bestuur Summa), Erik van Merrienboer (Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Stijn Steenbakkers (wethouder Economische Zaken Gemeente Eindhoven) en burgemeester Jorritsma van Eindhoven vertelden op een bevlogen manier over hun bijdrage aan en hun visie op de toekomst van BIC.

De Koning activeerde een hightech robot, die vervolgens de laatste hand legde aan een Coin. Aan het einde van de ochtend plaatste de Koning deze Coin in het kunstwerk, waarmee de opening officieel werd. Een bijzondere dag en een grote mijlpaal voor de hightech maakindustrie.

Koning Willem-Alexander plaatst de Coin in het kunstwerk. Brainport Industries Campus was daarmee officieel geopend.

Fabriek van de Toekomst

De eerste Fabriek van de Toekomst op Brainport Industries Campus heeft een omvang van 100.000 m2. Hier wordt the next generation van de high tech maakindustrie opgeleid in een ‘state of art’ werk- en leeromgeving. Brainport Industries Campus is het thuisfront voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen toeleveranciers, specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen in de Brainportregio. De campus zal in totaal 5 fabrieken omvatten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven