Algemeen
Formule E
Komt de Formule E naar Eindhoven is de vraag? (foto: ABB)

Stichting Formula-Eindhoven wil – met steun van launching partner Evoke – de ABB FIA Formula E naar de Brainport Regio halen. Formula E is dé internationale race serie met 100 procent elektrisch aangedreven racewagens op stratencircuits, eerder verreden in wereldsteden als Parijs, New York, Londen en Berlijn. Een rijtje waar Eindhoven graag tussen staat.

Klinkt ambitieus, maar het is haalbaar, aldus Evoke in een persbericht. Eindhoven staat namelijk bekend om zijn Brainport Regio. Waar internationaal tech talent bij elkaar komt om te werken aan de meest innovatieve ideeën voor onder andere een nieuwe en duurzame toekomst. De broedplaats voor technologische vooruitgang.

Noodzaak voor duurzame oplossingen

Niet zo vreemd dus dat Stichting Formula-Eindhoven zich volop inzet om de race naar Eindhoven te krijgen. Peter-Paul Laumans van Formula-Eindhoven over het evenement: “Nu meer dan ooit is er een noodzaak voor duurzame oplossingen. De Formula E doet dat door CO2-neutraal rijden te stimuleren met technologisch hoogwaardige oplossingen.”

Dat is het een technologisch interessant event is met de nadruk op innovatie en duurzaamheid kon Aandrijftechniek in 2019 aan den lijve ondervinden in Parijs. Juist door de autosport in het hart van enkele van ’s werelds meest begeerde steden te brengen, toont ABB FIA Formula E het potentieel van stedelijke elektrische mobiliteit aan een breed en jong publiek, wat het spannend, ambitieus en inspirerend maakt.

Interessant voor technische professionals

Mark Verhaegh – directeur van Evoke, detacheringsbureau in de technische branche – legt uit waarom de Formula E niet alleen goed past bij de regio, maar vooral ook bij het technisch talent dat er rondloopt. “Alles wat sustainable technology te bieden heeft, komt samen in de Formula E. Hier worden razendsnel nieuwe materialen, technologieën en software voor elektrische aandrijvingen ontwikkeld. Ontzettend interessant voor technische professionals.”

Links Mark Verhaegh (Evoke) en rechts Peter-Paul Laumans (Formula-Eindhoven)

“Dat innovatieve zien we namelijk ook terug bij de klanten waar onze professionals werken, maar ook bij aanstormend technisch talent. Kijk bijvoorbeeld naar de Evoke Rally, waar studenten werktuigbouwkunde zelf elektrische voertuigen bouwen en tegen elkaar racen. Dat is de Formula E in het klein. Echt prachtig.”

Aandrijvingen super interessant

Dat een dergelijk evenement in hartje Brainport jong technisch talent zou enthousiasmeren en inspireren kan Denny Leijten (22), student Werktuigbouwkunde, bevestigen. “Het zou heel goed zijn als de Formula E naar Eindhoven komt. Niet alleen voor de Nederlandse Autosport, maar ook voor de autotechniek en andere technische opleidingen. Daar zal meer aandacht en interesse voor komen.”

“De aandrijving van die e-racewagens is namelijk super interessant voor mij als werktuigbouwkundige. Maar natuurlijk ook voor elektrotechniek, vanwege de speciale elektromotoren en de daarbij behorende elektronica en software in de wagens. Dat is gewoon echt mooi.”

Andere partners van de Dutch E-Prix zijn o.a. Eindhoven Airport, Renewi, Ctouch en Sekisui. Samen steunen de launching partners de missie om de Formula E mogelijk te maken in Eindhoven. Of het evenement hier definitief zal plaatsvinden, en wanneer, zal op een later moment bekend gemaakt worden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven