Algemeen

Kollmorgen verwacht veel van nieuwe servomotoren

Kollmorgen servomotoren
Kollmorgen biedt met de doorontwikkelde tweede generatie motoren meer performance bij gelijkblijvende afmetingen (foto: Kollmorgen).

“Kleinere afmetingen en meer performance, dat zijn de eigenschappen van motoren waarmee wij machines nauwkeuriger en sneller kunnen maken.” Aldus Rolf Weezenaar, directeur van Dynamic Drives, dat gecertificeerd distributeur voor de Benelux is van Kollmorgen. Hij kijkt met belangstelling uit naar de nieuwe, tweede generatie synchrone servomotoren, die Kollmorgen  recentelijk heeft ontwikkeld.

De motoren werden aangekondigd tijdens een tweedaagse bijeenkomst met partners van Kollmorgen Europe in Ratingen (D). Deze bijeenkomst werd aangegrepen om partners uit Europa en India een kans te bieden om rechtstreeks van de fabrikant know-how van de nieuwe AKM2G motoren te verschaffen.

Kollmorgen servomotoren
Rolf Weezenaar (links) en Jan Treede, directeur van Kollmorgen Europe, met een nieuwe servomotor.

Dynamic Drives werkt al jaren nauw samen met Kollmorgen en de klanten hebben daar profijt van. De nieuwe lijn motoren levert tot 30% meer performance ten opzichte van de bestaande AKM servo-motoren. Dit werd mogelijk door een verder doorontwikkeld mechanisch ontwerp van stator en rotor, in combinatie met een optimale wikkelingstechniek. Het verbeterde mechanisch ontwerp zorgt voor minder koppelrimpel, waardoor uiteindelijke hogere versterkingsfactoren in regelkringen mogelijk worden. Dit levert meer dynamiek en een hogere nauwkeurigheid op.

De nieuwe servomotoren zijn leverbaar in zes bouwgrootten met vermogens van 0,3 kW tot 10 kW en nominale draaimomenten van 0,0651 Nm tot 75,2 Nm.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven