Algemeen

‘Klant- en marktgericht de toekomst in’

Freddy Eggengoor: “Vanaf 2012 zijn we internationaal met een efficiencyslag bezig. Zakendoen met Parker moet eenvoudiger worden.” (foto: Parker)

Er zijn in de industrie maar weinig fabrikanten die onder één naam al 100 jaar bestaan. Het Amerikaanse bedrijf Parker, sinds 1957 Parker Hannifin geheten, is zo’n bedrijf. Opgericht door een visionair ingenieur en na 100 jaar uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van industriële aandrijftechniek en automatisering. “100 jaar betekent tijd voor een feestje, maar ook meeveren met de tijd en producten en oplossingen blijven leveren die de klanten van nu wensen,” aldus Freddy Eggengoor, general manager van Parker Hannifin Nederland.

De geschiedenis van Parker begint in 1917. De Amerikaanse Ingenieur Arthur Parker ontwikkelde, samen met zijn compagnon Carl Klamm, producten zoals pneumatische remsystemen en lekvrije fittingen. Het eerste patent dat op Arthurs naam kwam, was een hydraulisch component dat de snelheid regelde van elektrische generatoren. In de eeuw die volgde heeft Parker meer dan 8000 patenten geregistreerd voor innovaties in veel uiteenlopende industriële, mobiele en medische marktsegmenten. “Dat zijn ook voor Parker Nederland belangrijke markten,” legt Eggengoor uit. “Vandaar dat we deze klanten, voornamelijk OEM-ers, als eerste uitnodigingen op het 100-jarig event dat we op de vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht van 28 tot en met 30 september aanstaande groots gaan vieren. Daarbij horen klanten uit de traditionele markten zoals de mobiele machines, maar ook klanten uit de fijnmechanische industrieën zoals de semiconductor en de farmaceutische industrie. De donderdag hebben we ingericht voor de klanten, de vrijdag voor onze distributeurs en de zaterdag voor ons eigen personeel met familie.” Eggengoor heeft ook nog nieuws te melden. “Dit feest wordt mede georganiseerd met …..

Lees het volledige interview in het mei/juninummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven