Algemeen

Kijken in de technische glazen bol van 2020!

2020 bal toekomst
Wat brengt 2020 ons op technologisch gebied? (foto: Paul Quaedvlieg)

We weten het allemaal, technisch wordt steeds meer mogelijk, het blijft niet meer bij dromen over slimme industrie, autonome voertuigen, smart robotics, schone scheepvaart, elektrische bouwmachines en vliegtuigen met een elektromotor. De klassieke aandrijftechniek verandert, past zich aan en gaat met de tijd mee. We kijken graag voor u in de kristallen bol van 2020 met een kort overzicht van veel bekeken berichten van afgelopen jaar!

Voor het komende jaar hebben wij al een aantal technische beurzen en evenementen waar wij heen gaan om daar voor u de nieuwste innovaties te gaan zien. Op het gebied van smart industry, scheepvaart, robotica en automatisering gebeurt immers het nodige. En waarom software een steeds belangrijkere rol in de wereld van de hardware gaat spelen.

Maar alleen maar Halleluja verhalen dan? Nee, ook wij bekijken de nieuwe ontwikkelingen met een kritisch oog. Gaan er inderdaad tienduizenden banen in de automobielindustrie verloren door de groeiende elektromobiliteit? Kan Nederland innovatief blijven in een Europa dat eveneens verandert, met landen die afhaken of niet democratisch te werk gaan? En kunnen we de concurrentie aan met een land als China?

De redactie van Aandrijftechniek hoopt dat mensen in 2020 nieuwe technologieën omarmen, niet alleen voor het klimaat en energiebesparing, maar om er zelf ook beter van te worden. Hier in Nederland staan veel van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. En daar mogen we best trots op zijn. Kijk naar een Lightyear, een ASML, de VDL-groep en nog veel MKB-bedrijven die elke dag met technologie bezig zijn.

Het team Aandrijftechniek wenst u fijne dagen en een prettig, gezond en succesvol 2020!

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven