Algemeen
Elektrische kettingtakel met frequentieregelaar
De elektrische SLX-kettingtakel met opvallende aluminium behuizing is robuust en voorzien van een inspectiepaneel voor onderhoud en reparatie.

Konecranes breidt zijn reeks hijssystemen uit met de SLX elektrische kettingtakels met geïntegreerde frequentieregelaar op de hijsbeweging. De nieuwe modellen dragen dankzij hun variabele takelsnelheid en automatische lastdetectie bij aan het efficiënter en sneller uitvoeren van de processen. Behalve voor een vereenvoudigde bediening zorgt de regelaar ook voor verhoogde productiviteit en langere levensduur van de kraan. De kettingtakels zijn bedoeld voor autonome toepassingen, zoals bij assemblagecellen en werkplekkranen.

Konecranes past steeds meer de technologie van frequentieregelaars toe. De SLX-modellen zijn verkrijgbaar met hijsvermogens tot 2.500 kgf. De frequentieregelaar biedt een groter hijssnelhedenbereik met intelligente automatische lastdetectie.

Vergeleken met een traditionele elektrische kettingtakel kunnen kleine lasten bijvoorbeeld aanzienlijk sneller worden verplaatst. Dit bespaart tijd en helpt bij het verbeteren van de productiviteit. Bovendien beperkt de rustig aanloop van de takelregelaar de systeembelasting tijdens het werken met zware lasten (absorberen van de schokbelasting). Dit draagt bij aan een langere levensduur, lager energieverbruik en lagere onderhoudskosten tijdens de gehele levenscyclus. De takelsnelheid is vrij instelbaar en kan worden aangepast aan de specifieke omstandigheden.

Elektrische kettingtakel

De SLX elektrische kettingtakel draagt bij aan het verhogen van de betrouwbaarheid. De rem, veiligheidskoppeling en motor worden constant elektronisch bewaakt, zodat het takelproces kan worden onderbroken als een defect mocht optreden. De lastspectrumopnemer berekent continu de resterende veilige werkperiode en beschermt tegen overbelasting op mechanische en elektronische wijze.

Omdat de snelheden volledig regelbaar zijn, zijn de nieuwe elektrische kettingtakels inzetbaar voor een verscheidenheid aan toepassingen. De standaardsnelheid is programmeerbaar; met hogere deellasten zijn hogere hijssnelheden mogelijk. De takels zijn geschikt voor autonome toepassingen, zoals in assemblagecellen en voor werkzaamheden die snelheid en nauwkeurigheid vereisen.

Opties

Standaard opties zijn:

  • Instelbare eindschakelaars
  • Elektronische overlastbeveiliging
  • Detectiesysteem voor slappe ketting
  • Dempen van lastpieken
  • Polygonaal dempen (vermindert lastschommelingen)
  • Bewakingssysteem voor veiligheidskoppeling en rem

De SLX is met name een geschikte oplossing wanneer het aankomt op het verplaatsen van lasten met een hoge frequentie of hoge snelheden. Dankzij de compacte vormgeving kan deze takel worden ingezet in diverse scenario’s, zoals bij een werkplek, zwenk- en portaalkranen en stationaire takelsystemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven