Algemeen

Keba neemt LTI Motion en Heinz Fiege over

Keba neemt LTI Motion over
Hartmut Braun, directeur van LTI Motion (links) en Gerhard Luftensteiner, CEO van Keba (foto: Keba).

De internationaal actieve automatiseringsspecialist Keba met hoofdkantoor in Linz (A) neemt de Duitse bedrijven LTI Motion en Heinz Fiege over. LTI Motion is aanbieder van aandrijfoplossingen, Heinz Fiege is specialist in spindeltechniek. Keba sloot hiertoe op 15 november een overeenkomst met Körber AG in Hamburg, eigenaar van beide bedrijven. De overname werd tijdens SPS IPC Drives bekendgemaakt.

“De portfolio’s van Keba en LTI Motion vullen elkaar perfect aan”, aldus Gerhard Luftensteiner, CEO van de Oostenrijkse onderneming. Keba is specialist in besturingen, veiligheidstechniek en industriële bedieningen. LTI Motion is gespecialiseerd in servo-aandrijftechniek. Voor bestaande en toekomstige klanten is het voordeel, dat deze competenties nu zijn gebundeld. Ze krijgen nu totaaloplossingen uit één hand, vanaf de bediening via de besturing en veiligheidstechniek tot en met de aandrijftechniek, en dat passend voor hun complete branche.”

LTI is in 1971 opgericht als Lust Electronic-Systeme, met hoofdvestiging in Lahnau, ten noorden van Frankfurt am Main. Sinds 2013 is LTI Motion onderdeel van het internationale technologieconcern Körber. Met enkele vestigingen in Europa en eentje in China behoort LTI Motion tot de gespecialiseerde aanbieders van aandrijfoplossingen voor klanten in uitdagende branches in de machinebouw. Heinz Fiege in Röllbach (ten zuidoosten van rankfurt am Main) is specialist in toepassingsspecifieke spindeltechniek.

Samenwerking

Keba en LTI Motion werken al enkele jaren nauw samen op het gebied van automatiseringsoplossingen. De bundeling van de kennis en decennialange ervaring en innovatiekracht van alle drie bedrijven biedt goede perspectieven. Synergieën zijn er niet alleen in de technologie en het productprogramma, maar ook in de verkoop. In Nederland worden Keba en LTI Motion vertegenwoordigd door Abi in Haarlem.

“Wij vinden het heel positief met Keba een nieuwe strategische eigenaar te hebben, die net als wij groot belang hecht aan innovatie en nauw contact met de klant”, aldus Hartmut Braun, directeur van LTI Motion. “Het samengaan is een grote kans voor beide ondernemingen. De portfolio’s van Keba en LTI Motion vullen elkaar goed aan. Wij zijn er van overtuigd, dat wij onze klanten daarmee een oplossingsportfolio bieden dat hen in hun branches duidelijke concurrentievoordelen biedt.”

“LTI Motion en Heinz Fiege zijn succesvolle ondernemingen die kunnen bogen op een jarenlange expertise. We zullen de synergieën en gezamenlijke kracht weten te gebruiken, maar hechten tegelijkertijd waarde aan de continuïteit van het management van LTI Motion. Voor ons is belangrijk dat de klanten van LTI Motion net als voorheen zowel technologisch als persoonlijk optimaal worden geadviseerd en uiteindelijk van de daarmee gegenereerde portfolio aan totaaloplossingen profiteren”, aldus Luftensteiner.

Groeistrategie Keba

Keba zet met de acquisitie zijn groeistrategie voort en bouwt zijn positie in de industriële automatisering hiermee duidelijk uit. De Keba-groep groeit door de overname van 1200 naar 1700 medewerkers. Over de koopprijs zijn geen mededelingen gedaan. Zoals het er nu naar uitziet zal de overname eind 2018 zijn afgerond.

Keba is in 1968 opgericht en maakt intussen vijftig jaar auomatiseringsoplossingen voor de industriële, bancaire en logistieke automatisering. In het laatste boekjaar (april 2017 – maart) realiseerde het bedrijf een omzet van 253,6 miljoen euro.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven