Algemeen
KEB Automation

Met de Combivert F6 Drive PRO biedt KEB Automation een all-in-one oplossing voor asynchrone, synchrone, IPM, en synchrone reluctantie motoren, met of zonder encoder. De Combivert F6, voor vermogens van 2,2 kW tot 450 kW, is beschikbaar in lucht- en vloeistofkoeling en in opbouw en doorsteek versie.

De Combivert F6 Drive PRO frequentieregelaar ondersteunt diverse bussystemen, waaronder EtherCAT, Profinet, Powerlink, Ethernet/IP en CAN. Bovendien beschikt de drive over een ruime keuze aan safety functies. Sommige functies zijn beschikbaar zonder encoder, zoals STO, SBC en snelheidsgerelateerde veiligheidsfuncties.

De encoderless safety functie is een flexibele, efficiënte en economische oplossing die in een groot aantal toepassingen kan worden gebruikt. Dankzij de encoderless safety van de Combivert F6 PRO is een veilige werking van uw machines gegarandeerd.

Encoderless safety

Encoderloze veiligheidsfuncties kunnen in diverse toepassingen worden gebruikt. Zo kunnen bij CNC-bewerkingscentra meerdere bewerkingsstappen op één werkstuk worden uitgevoerd. Zij omvatten onder meer functies van draaibanken, frees- en boormachines en zijn bijvoorbeeld geschikt voor de volledige bewerking van materialen zoals hout, kunststof, glas of metaal. Veilige functies zijn exemplarisch voor bewerkingsmachines:

 • SLS (Safely-Limited Speed)
  Met de SLS-functie bewaakt de aandrijving het toerental veilig. Als de ingestelde snelheidslimiet wordt overschreden, vindt een fout reactie plaats die tijdens de projectplanning is gedefinieerd. De SLS-functie beschermt gereedschap tegen te hoog toerental.
 • SLA (Safely-Limited Acceleration)
  De SLA-functie bewaakt de acceleratiehellingen. Hij voorkomt dat de motor tijdens het accelereren de ingestelde grenzen overschrijdt.
 • SS1 (Safe Stop 1)
  Het stoppen van de aandrijving wordt veilig bewaakt door de SS1-functie. Het koppel wordt dan uitgeschakeld (veiligheidsfunctie STO is geactiveerd).
 • SDLC (Safe Door-Lock Control)
  De SDLC-functie kan worden gebruikt als motorkapvergrendeling van de machine, waarbij de motorkap alleen wordt geopend wanneer de motor veilig tot stilstand is gekomen (bijvoorbeeld voor gereedschapswissel).
 • SSM (Safe Speed Monitor) en SMS (Safe Maximum Speed)
  De SSM levert een veilig digitaal signaal voor snelheidsbewaking dat kan worden gebruikt om andere delen van het systeem te besturen. SMS bewaakt permanent een maximumsnelheid zonder dat u de bewaking apart hoeft te activeren.

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

 • Datum SPS 2022 bekend

  SPS 2022 Neurenberg schuift iets naar voren

  Impressie van een eerdere editie van Smart Production Solutions (Foto: Paul Quaedvlieg) SPS 2022 (Smart Production Solutions) vindt dit jaar plaats van 8 t/m 10 november 2022 in Neurenberg, twee weken eerder dan in voorgaande jaren. In tijden van pandemie geeft dit de hele branche… Lees verder →

 • Festo op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo investeert fors op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen (Foto: Festo) Festo is op weg naar klimaatneutraliteit. “Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen. Als gevolg hiervan zullen tegen het einde van 2023 al onze productie- en logistieke locaties, evenals de… Lees verder →

 • Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox (Foto: Damen) Damen Shipyards Group heeft de Skoonbox overgenomen van Skoon Energy. De maritiem gecertificeerde, multi-inzetbare batterijcontainer zal worden ingezet om op eigen werven duurzame stroom te leveren voor toepassingen waar nu nog vooral dieselgeneratoren of scheepsmotoren worden gebruikt. Deze eerste… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven