Algemeen
Huber + Shuner kabelsystemen
Huber + Suhner voert een breed portfolio aan kabels, connectoren en opladers voor e-mobiliteit (foto: Huber + Suhner).

Huber + Suhner, producent van componenten en kabelsystemen voor optische en elektrische connectiviteit, biedt onder meer oplossingen voor elektrische voertuigen in de ruwste en meest veeleisende omgevingen. Met oplaadtijden voor elektrische voertuigen als belangrijk agendapunt voor industrien en overheid in het achterhoofd, presenteert het bedrijf het Radox High Power Charging (HPC) systeem.

De technologie maakt een toename van de vermogensstroom van een oplaadkabel tot 500 kW mogelijk en daarmee snelle en effectieve oplading. Volgens de fabrikant is opladen tot 80% van de capaciteit binnen 15 minuten mogelijk. Tegelijkertijd biedt het systeem een kleine kabeldoorsnede in vergelijking met traditionele hoog vermogen kabels.

Tot nu toe weerhielden langer oplaadtijden en het gebrek aan een goede infrastructuur potentiële rijders om de overgang naar elektrische voertuigen te maken. Met Radox HPC behoren die oplaadtijden tot het verleden en kan het opladen snel gebeuren.

Kabelsystemen

De Zwitserse onderneming heeft ook een breed portfolio aan Radox kabels in het programma, die zorgen voor veilige en duurzame aansluitingen in veeleisende omgevingen. Ze zijn afgestemd op de huidige trends in de automobielwereld met betrekking tot ruimte- en gewichtsbesparing. Het portfolio omvat kabelsystemen die hoge temperaturen in moeilijke omgevingen aan kunnen. Het compacte ontwerp van een breed spectrum van kabels betekent dat een goede weerstand tegen agressieve vloeistoffen, hitte en slijtage beschikbaar is.

Het programma omvat ook een high voltage distribution unit (HVDU). Deze is volledig op maat te maken en zorgt voor vermogensdistributie over alle hoogspanningscomponenten binnen een elektrisch voertuig, of dat nu op het land, op het water of in de lucht is, zelfs in veeleisende omgevingen als sneeuwploegen, straatvegers en vrachtwagens. Door de HVDU te combineren met voor auto’s bedoelde connectoren kunnen gebruikers profiteren van kleiner ruimtebeslag, met een elektromagnetische afscherming over 360° en goede bescherming tegen de omgeving.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven