Algemeen
JVL stappenmotor
De ServoStep serie MIS171 tot MIS176 van JVL heeft een NEMA17 flens en kan communiceren via zes verschillende industriële ethernet protocollen (foto: JVL).

JVL Industri Elektronik introduceert een nieuwe compacte stappenmotor. De ServoStep serie MIS171 tot MIS176 heeft een NEMA17 42x42mm flens en is uitgerust met een geïntegreerde controller met zes verschillende industriële ethernet protocollen, Verder heeft de motor een geïntegreerde absolute multiturn encoder, gesloten regelkring en M12 connectoren (optioneel M23).

De nieuw motorfamilie is gebaseerd op de laatste microprocessor- en koeltechnologie en is een verbetering ten opzichte van eerdere modellen. De noodzakelijke elektronica voor het stappensysteem is geïntegreerd in de motor zelf en is vergelijkbaar met die van andere JVL-motoren. Dit maakt het gemakkelijk om de nieuwe motoren te gebruiken in allerlei soorten stappen- of servomotorapplicaties voor motion control.

Geïntegreerde functionaliteit

De motor heeft alles aan boord om moderne besturingstaken uit te voeren, zowel als autonome eenheid met gemakkelijk te programmeren als via besturing vanuit een externe PLC of PC. Acht I/O-punten kunnen individueel worden geconfigureerd als digitale ingang, digitale uitgang of analoge ingang.

Koppeling aan een PLC of HMI kan gebeuren via Modbus RTU of CANopen. Er is een ActiveX/OCX driver beschikbaar om een gemakkelijke interface naar LabView, Excel, VB of andere programma’s onder Windows te creëren. Op dezelfde RS485 bus kunnen tot 254 assen worden aangesloten.

Stappenmotor

De motor is voorzien van een Safe Torque Off (STO) ingang. De ingebouwde encoder heeft een resolutie van 409.600 pulsen per omwenteling. De motor kan draaien met toerentallen van nul tot 3000 min-1 in stappen van 0,01 min-1. De voeding kan liggen tussen 7 VDC en 72 VDC, de beschermingsklasse is IP65.

Het type MIS171 levert 0,36 Nm, is 73,5 mm lang en voorzien van een as van 5 mm. Type MIS173 is voorzien van een 5 mm of 6,35 mm as, meet 85,2 mm en levert 0,56 Nm. De MIS176 tenslotte is goed voor 0,80 Nm en heeft een lengte van 106 mm en een as van 8 mm.

JVL Industri Elektronic wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Rotero in Woerden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven