Algemeen

Jetweb ontzorgt Duflex bij besturingsopgaven

Geïntegreerde omgeving Jetweb
De gegevens voor de productieorders worden via een eenvoudige interface ingevoerd (foto: Jetter).

Duflex Mechatronica in Elst bouwt en verkoopt speciale machines in de meest ware zin van het woord. Alle disciplines van de automatiseringstechniek besturen, aandrijftechniek, netwerken, visualisatie en data management – komen aan bod. Om de complexe besturingstaken te kunnen oplossen, worden bijna alle machines en installaties voorzien van het Jetweb systeem van Jetter, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Vierpool.

De grootste uitdaging voor elke fabrikant van speciale machines is dat het prototype tegelijkertijd het eindproduct is. Hoewel de ontwerp en de basisopbouw van de productielijn al vastliggen, is een zekere mate van flexibiliteit vereist tijdens de uitvoeringsfase – zowel voor de mechanische constructie als de besturing en de programmeertaal.

Integratie in Jetweb

De hoge mate van integratie van alle automatiseringstaken in één systeem bij Jetweb en in de krachtige programmeertaal JetSym STX waren voor Duflex doorslaggevend bij de keuze van het automatiseringssysteem. Het gebruik van Jetweb levert een aanzienlijke kostenbesparing op voor de softwareontwikkeling.

Jetter heeft altijd consequent het systeemconcept de integratie van alle automatiseringfuncties in de hardware en in het bijzonder in de software –nagestreefd. Bij Jetweb zijn parametrering, aansturing en positionering van servo drives in JetSym STX geïntegreerd. De JetMove servoregelaar kan over de systeembus of via Ethernet door de JetControl controller worden aangestuurd. Voor de aansluiting van apparaten van derden, zoals camera’s of weegschalen, zijn vrij programmeerbaar interfaces op basis van RS-232 hardware of Ethernet TCP/IP beschikbaar.

Productiesysteem voor industriedeuren

Een klassiek voorbeeld van een opdracht voor Duflex betrof de installatie voor de productie van industriedeuren bij Alpha Deuren in Didam. Dit bedrijf kan elke week ongeveer 700 industriedeuren produceren. Het automatiseringssysteem omvat diverse besturingen uit de JetControl 200 en 300 serie, meer dan 800 in-en uitgangen, een totaal van 32 servo drives en een koppeling aan een database voor het invoeren en automatische picking van orders.

De database bestaat uit een SQL Server als back-end en een Access database als front-end. Vanuit de database worden orderspecifieke parameters zoals de lengten van de profielen of de freescoördinaten naar de productielijn gestuurd. Het totale net is uitgevoerd met Ethernet TCP/IP.

Het volledig artikel vindt u in het maart-nummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven