Algemeen

IPC met geïntegreerde TSN-netwerkkaart

Kontron IPC met TSN-netwerkkaart

Kontron presenteert de naar eigen zeggen eerste op de markt verkrijgbare uitgebreide Time Sensitive Networking (TSN) uitbreidingsoplossing voor Fog Computing. De kern van deze starterkit is de Kontron KBox C-102-2 industriële computer met een geïntegreerde TSN-netwerkkaart inclusief software en realtime Linux-besturingssysteem. Deze serie wordt gebruikt voor machinebesturing of visualisatie en inspectie van productieprocessen.

De Konox TSN starterkit KBox C-102-2 is voorzien van een zesde generatie Intel CoreT i5-processor in een onderhoudsvrij ontwerp zonder ventilatoren of batterijen. Dit zorgt voor een lange levensduur en een hoge systeembeschikbaarheid.

De modulaire structuur van de KBox-serie, gebaseerd op de gestandaardiseerde COM Express-technologie, resulteert in flexibele, schaalbare systemen. Het platform beschikt ook over twee PCI-slots, één met de vooraf geïnstalleerde TSN-netwerkkaart. Met deze kaart biedt het systeem vier extra TSN geschakelde Ethernet-poorten met 10/100/1000 Mbit/s.

Industriële PC

De TSN-specificaties garanderen een tijdige, hoge beschikbaarheid van datapakketten. De TSN-netwerkkaart bevat een geïntegreerde switch voor redundante netwerken met vier gigabit Ethernet-poorten. Het platform voldoet hiermee aan alle specificaties van IEEE 802.1, zoals timing- en tijdsynchronisatie, verkeersplanning, framebepaling en streamreserveringsprotocol. Extra functionaliteit kan worden geïntegreerd door software-updates in de FPGA (Field-Programmable Gate Array).

Met de standaard PCI Express-netwerkkaart en de bijbehorende netwerk- en switch-stuurprogramma’s voor Linux kunnen industriële computers worden verbonden via redundante ring-, lijn-, daisy-chain- of stervormige TSN-netwerken. De TSN-netwerkkaart is geschikt voor ruwe industriële omgevingen en kan worden gebruikt in temperatuurbereiken van -40°C tot +85°C.

TSN-netwerkkaart

De softwaretools bevatten toepassingsvoorbeelden om TSN-pakketten te verzenden, plus een netwerkanalysator-toepassing die deze bepaalt en weergeeft. Bovendien kan de tijdsynchronisatie via PTP IEEE 802.1AS worden geëvalueerd door middel van een eenvoudige softwaretool en een synchronisatie-uitvoer van 1 pps.

Als een hardware / software-upgrade-oplossing voor bestaande PLC’s, Box PC’s, gateways en industriële servers biedt de starterkit eenvoudige toegang tot tijdgevoelige netwerken. Bovendien vergemakkelijkt dit de eenvoudige integratie van endpoint-apparaten in een TSN-netwerk.

Als onderdeel van de Kontron-beveiligingsoplossing ondersteunt de KBox C-102-2 de Kontron Approtect-oplossing. Met een geïntegreerde beveiligingschip van Wibu-Systems en in combinatie met een specifiek ontwikkeld softwarekader biedt het volledige IP- en kopieer-/reverse engineeringbescherming.

De Kontron IPC’s worden in Nederland op de markt gebracht door Telerex Nederland en Texim Europe.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven