Algemeen
Sick IO-Link Master
De Sensor Integration Gateway SIG200 van Sick is een IO-Link Master die de toegang tot IO-Link technologie en Industrie 4.0 toepassingen betaalbaar maakt. (foto: Sick)

Met de Sensor Integration Gateway SIG200 introduceert Sick een IO-Link Master die de toegang tot IO-Link technologie en Industrie 4.0 toepassingen betaalbaar maakt. De gateway koppelt niet alleen IO-Link sensoren met gangbare PLC-omgevingen, maar maakt ook de integratie met informatiesystemen op enterpriseniveau – lees: de cloud – mogelijk.

Parametrering en configuratie van de IO-Link-sensoren die op de SIG200 zijn aangesloten, gebeurt met de geïntegreerde webserver of de Sick configuratiesoftware Sopas ET (parametrering gaat dan via USB of ethernet). Dankzij de krachtige logica-editor met handige drag & drop functionaliteit maakt de gebruiker voor elke toepassing eenvoudig een systeemtaak aan (tot maximaal 20 logicablokken). De editor wijst zich vanzelf; de gebruiker kan er zonder softwarekennis mee aan de slag, wat tijd bespaart.

IO-Link Master

De SIG200 biedt dankzij Dual Talk twee parallelle communicatiekanalen. Enerzijds kunnen via verschillende veldbusprotocollen digitale ingangen of IO-Link signalen van meerdere sensoren worden geregistreerd, gecombineerd, geëvalueerd en overgedragen. Anderzijds is via REST-API gegevensoverdracht naar de cloud of met een willekeurige Industrie 4.0 toepassing mogelijk. Deze parallelle communicatie brengt bijvoorbeeld ook statusbewaking en voorspellend onderhoud van sensoren binnen handbereik.

De Sensor Integration Gateway beschikt over vier configureerbare IO-Link Master poorten voor standaard I/O of IO-Link. De gateway heeft één communicatiekanaal voor de besturing (twee netwerkaansluitingen voor Profinet/EthernetIP/EtherCAD) en één kanaal voor cloudtoepassingen (REST-API maakt data van SIG200 en aangesloten sensoren beschikbaar). Toepassingsmogelijkheden zijn aansluiting van meerdere sensoren via één kabel of het maken van een brug tussen IO-Link en een veldbussysteem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven