Algemeen

IO-Link communicatie voor pneumatiek

IO-Link communicatie voor pneumatiek

Asco Numatics breidt het 580 Serie veldbus elektronicaplatform uit met een IO-Link communicatie optie. Toegepast in de Asco Numatics 500 Serie ventieleilanden biedt de nieuwe module ontwerpers van machineautomatisering een handige, kosteneffectieve en betrouwbare oplossing voor de besturing van magneetventielen via directe digitale datacommunicatie met de machinebesturing. Ook biedt de module de mogelijkheid voor ‘event based’ en op I/O toegewezen diagnostiek, allebei belangrijke eisen voor Industrie 4.0 bij predictief onderhoud.

De 580 Serie IO-Link is compatibel met de serie 501, 502 en 503 ventieleilanden met debieten van 400 dm3/min tot 1400 dm3/min en ventielgroottes 11 mm, 18 mm en 26 mm. De modules zijn leverbaar met basisplaten waarmee twee drukken kunnen worden gecombineerd in één opbouw. Hierdoor wordt de installatie vergemakkelijkt en wordt besturing van ventielen en complete pneumatische systemen op hetzelfde eiland mogelijk.

De modulaire reeks biedt voor zijn bouwgrootte een hoog debiet, waardoor machineafmetingen compact kunnen worden gehouden en de systeemkosten laag. Een uitgebreide reeks opties zorgt voor volledige applicatieflexibiliteit.

IO-Link communicatie

De Asco Numatics 580 serie IO-Link module biedt voordelen zoals eenvoudige inbedrijfstelling met niet afgeschermde 3-draads communicatieaansluiting en 4- of 5-polige standaard M12-connectoren voor voeding en communicatie.

Behalve grotere machinebeschikbaarheid door verbeterde diagnose, zijn er meer voordelen, waaronder parameterinstelling met IO-Link´s Integral Device Description Protocol (IODD), een eenvoudige configuratie parameter update en gemakkelijk vervangen van componenten.

In combinatie met de 500 serie ventieleilanden en een compatibele IO-Link master kan eenvoudig een modulair gedistribueerde I/O topologie worden gerealiseerd tot 32 magneetventiel uitgangen per master, samen met externe sensoren, relais en andere veldcomponenten.

De 580 serie IO-Link is zeer geschikt voor gedistribueerde machinearchitecturen waarin sensoren en pneumatische systemen dicht bij elkaar liggen en waar zeer betrouwbare digitale datacommunicatie tussen veldapparatuur en machinebesturing gewenst is. Toepassingen zijn onder meer transportsystemen, robotica, pick & place units, assemblagemachines en een breed scala van verpakkingsmachines.IO-Link communic

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven