Algemeen
Invertek Hiflex IP66 frequentieregelaar VFD
Deze geheel gesloten frequentieregelaar-serie wordt geleverd in vier bouwgroottes met een vermogensbereik tot en met 22 kW (foto’s: Paul Quaedvlieg)

Fabrikant van frequentieregelaars Invertek brengt op basis van de opgedane ervaring en verdere ontwikkeling een nieuwe Optidrive E3 regelaarserie voor buitenopstelling op de markt. De regelaars kunnen gekozen worden met of zonder een hoofdschakelaar en met of zonder netfilter. De bouwgroottes 1, 2 en 3 staan nu ter beschikking. Bouwgrootte 4 komt in de loop van 2019.

De Optidrive E3 IP66 Outdoor frequentieregelaar-serie wordt geleverd in vier bouwgroottes met een vermogensbereik tot en met 22 kW. De serie biedt diverse voordelen. Zo zijn de aansluitingen gelijk aan de indoor versie. Bovendien is er een kleine inbouwdiepte benodigd. De nieuwe regelaars beschikken over een grote aansluitruimte om gemakkelijk te kunnen bekabelen. Handig zijn de twee RJ 45 aansluitingen waardoor een splitter niet nodig is. Als fabrieksoptie is Ethernet mogelijk. Verder beschikt de nieuwe IP66 regelaar over een sterke foam afdichting, een robuuste hoofdschakelaar(vanaf grootte 3), een grote potentiometer en solide membraan drukknoppen.

Eenvoudige bediening

Door gebruik te maken van speciaal geselecteerd polycarbonaat zijn de regelaars UV, vet-, olie- en zuurbestendig en treedt bij temperaturen tot -20°C er geen verbrokkeling van de behuizing op. De serie wordt nu uitgebreid met een 11 kW regelaar (grootte 3) en een 15 kW en 22 kW versie (grootte 4). Net zoals alle andere Invertek regelaars, in Nederland vertegenwoordigd door Hiflex Automatiseringstechniek in Ridderkerk, zijn ook deze eenvoudig in bedrijf te stellen en in het gebruik.

Invertek frequentieregelaars Hiflex
Op de Hannover Messe 2019, die onlangs plaatsvond, stonden de Optidrive E3 Outdoor regelaars achter een regengordijn

De regelaars zijn ook voorzien van een potentiometer om de snelheid in te stellen en voorzien van een draairichtingskeuze-schakelaar. De beschikbare aansluitspanningen zijn: 110-115V +/- 10%, 220-240V +/- 10% en 380-480V +/- 10%. De regelaars voldoen aan de belangrijkste internationale standaarden.

Klantspecifiek aan te passen

Bij het ontwerp van de regelaars is er rekening mee gehouden dat de regelaars soms klantspecifiek dienen te worden aangepast. Zo is de voorzijde naast de schakelaar vlak uitgevoerd zodat er eenvoudig een schakelaar naast geplaatst kan worden. Ook is er in de regelaars ruimte gereserveerd voor een klantspecifieke printschakeling.

Er zijn diverse applicatie-functies leverbaar zoals interne PI controller, standby en slaapfunctie, firemode met mee te selecteren setpoint signaalbron en tot slot fout datalogging met uitlezing voor uitgangsstroom, regelaartemperatuur en DC busspanning. Voor een nog langere levensduur bij extreme buitenopstellingen kan een beschermkap worden meegeleverd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven