Algemeen
Onderdeel van de officiële opening is het vraagstuk ‘zullen tandwielen in de toekomst een high-tech product zijn?’ (foto Paul Quaedvlieg)

Na de zomer wordt van 13 tot en met 15 september de 7th International Conference on Gears 2017 gehouden in Garching bij het Forschungsstelle für Zahnräder und Getriebebau (FZG) van de TU München. De zevende editie wordt georganiseerd door het VDI Wissensforum en gesteund door nationale en internationale vakorganisaties en zal naar zo’n zeshonderd deskundigen uit de internationale tandwiel- en overbrengingsindustrie trekken.

Gezien het succes van de vorige conferentie zal deze zevende editie weer een ontmoetingsplek worden voor fabrikanten van machines, producenten en onderzoekers van tandwiel- en transmissiesystemen. De deelnemers kunnen kennis nemen van de nieuwste oplossingen, laatste onderzoeksresultaten en technische ideeën. Er is nog steeds ruimte voor verbetering op het gebied van tandwielen en overbrengingen: hoe tandwielen kunnen bijdragen aan het verbeteren van het energetisch rendement, hoe het verbruik van grondstoffen kan worden verminderd en hoe nieuwe technologieën kunnen worden toegepast in aandrijflijnen.

Opening en discussie

Onderdeel van de officiële opening is het vraagstuk ‘zullen tandwielen in de toekomst een high-tech product zijn?’. De daaropvolgende paneldiscussies zullen zich richten op de belangrijkste vraag, zoals de invloed die tandwieltechnologie zal hebben op de toekomst. In een open dialoog tussen verschillende experts en bij de techniek betrokken organisaties zal het panel de huidige situatie, toekomstige trends en oplossingen op het gebied van tandwieltechnologie bespreken.

Onderwerpen zullen zijn het belang van kunststof tandwielen voor een moderne industrie of hoe CNC machines op belangrijke terreinen van tandwielproductie flexibiliteit en effectiviteit bieden en wat hun invloed op de bedrijfsvoering zal zijn. Ook zal er aandacht zijn voor vraagstukken zoals waarom voorkomen conventioneel denken en productieparadigma’s een brede acceptatie van economische energieoverdracht bij poedermetallurgie, die geluid, trillingen en hinder minimaliseren en rendement en vermogensdichtheid maximaliseren, maar ook traditie versus vooruitgang: hoe kunnen we het potentieel van materiaal, smeermiddel, berekening en bewerken in overeenstemming brengen met de toenemende nadruk op betrouwbaarheid, rendement, lichter construeren en kosten?

Praktische informatie

Op de tweede conferentiedag zal in het hoofdgebouw van de universiteit een sociale bijeenkomst worden gehouden. Bovendien worden de deelnemers uitgenodigd voor een externe avondbijeenkomst in het Hofbräuhaus München, een van de beroemdste brouwerijen in Duitsland en een topattractie in München. De conferentie omvat 38 sessies met in totaal 140 lezingen. Deelname kost wel € 1490. U kunt zich registeren via de website van het VDI Wissensforum.

bron: Platform Tandwielen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven