Algemeen
BMO intelligente robotcel
Intelligente robotcel van BMO Automation

BMO Automation Nederweert komt met een serie flexibele robotcellen op de markt voor het beladen en ontladen van draai- of freesbewerkingscentra zonder tussenkomst van een operator. Hiermee kunnen volcontinu kleine series en enkelstuks door elkaar worden geproduceerd, waardoor er geen stilstand meer is van de bewerkingscentra die aan deze robotcel zijn gekoppeld.

Vooralsnog gaat het om twee types. De FX 50 robotcel heeft standaard veertig palletplaatsen en kan opspanningen en producten handelen tot 50 kg. Model FX 150 heeft vijftig palletplaatsen en kan een massa van 150 kg aan.

In het verleden richtte de onderneming zich bij het laden en ontladen van bewerkingscentra op producthantering: het oppakken van het product en in de bewerkingsklem zetten van het draai- of freesbewerkingscentrum. Daardoor konden afnemers volcontinu metaalproducten bewerken van dezelfde soort in middelgrote series. Bij het wisselen van het productsoort ontstond stilstand omdat de opspanplaat c.q. productpallet handmatig moest worden verwisseld.

Intelligente robotcel

Met de FX-serie is een intelligente robotcel ontwikkeld waarbij de opspanning van een bepaald product wordt opgepakt en in de machine gezet. Maar ook worden de producten in een geautomatiseerde opspanning gezet door middel van de robot, kortom: een combinatie van product- en pallethandling. Door deze combinatie aansturing met intelligente software kunnen enkelstuks en kleine series van verschillende producten door elkaar heen worden geproduceerd zonder dat er een operator aan te pas komt.

De intelligente robotcel is voorzien van twee laadstations om snel handmatig pallets te kunnen configureren of beladen. Intuïtieve software zorgt ervoor dat er snel beladen kan worden om stilstand tot een absoluut minimum te beperken. Voor de programmering wordt gebruik gemaakt van BMO Jobmanager software met automatische programmaselectie op de CNC machine.

Yaskawa robots

Het handelen van de productpallets of het product gebeurt met Yaskawa robots. Voor de beladingscel van het type FX50 wordt het type MH50 ingezet, voor de FX150 de robot ES165D. Beide types zijn uitgevoerd met zes gestuurde assen. Door hun compacte bouw, snelheid en flexibiliteit zijn ze geschikt voor handling van massa’s tot 50 kg respectievelijk 165 kg.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven