Algemeen

Intelligent transportsysteem conform Industrie 4.0

Uitgerust met B&R automatiseringscomponenten groeit de robotmechanica uit tot een integraal onderdeel van de machine. Deze SuperTrak met Comau robots stond op de SPS IPC Drives in Neurenberg (foto: Paul Quaedvlieg)

Vorig jaar april toonde B&R op de Hannover Messe een eerste versie van het SuperTrak transportsysteem. Ook eind november 2016 in Neurenberg op de SPS IPC Drives liet de Oostenrijkse automatiseringsspecialist twee verschillende SuperTraks zien. Dit voorjaar is het de beurt aan Nederland want B&R Industriële Automatisering neemt het innovatieve transportsysteem mee naar de nieuwe Automation 2017 vakbeurs die begin april in de Brabanthallen in Den Bosch plaatsvindt.

Het innovatieve SuperTrak transport systeem van B&R is helemaal conform de laatste trends binnen Industrie 4.0 . Het nieuwe systeem maakt het mogelijk om geavanceerde en flexibele productieconcepten uit te voeren. B&R wil het gebruik van deze veelbelovende technologie promoten door middel van een samenwerking met het Canadese bedrijf ATS Automation, welke het SuperTrak systeem heeft ontwikkeld. Doordat ATS al vele jaren praktijkervaring heeft met het implementeren van haar SuperTrak technologie is zij een perfecte aanvulling op de technologische expertise van B&R inzake vermogenselektronica, motoren en software. Op deze manier wordt efficiënt produceren, zelfs voor enkelstuks-productie, eindelijk werkelijkheid. Het programmeren van het SuperTrak systeem vindt plaats via de vertrouwde Automation Studio omgeving van B&R zodat engineers, die al bekend zijn met dit systeem, moeiteloos SuperTrak kunnen implementeren in een …

 

Lees het volledige artikel in het februarinummer van Aandrijftechniek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven