Algemeen

Inspiratie opdoen in de Panasonics Experience Room

Panasonic Experience Room
In de Panasonic Experience Room draait alles om kennismaken, testen en ervaren met de nadruk op oplossingen voor iedere klant (foto: Panasonic)

Panasonic Industry ging in Best onlangs officieel van start met de Experience Room. Een gloednieuwe ruimte waar de bezoeker de laatste technologie letterlijk voor zich ziet. In de Panasonic Experience Room draait alles om kennismaken, testen en ervaren met de nadruk op oplossingen voor iedere klant.

In de Experience Room in Best ziet de bezoeker per sector in vogelvlucht Panasonics productportfolio, waaronder het uitgebreide aanbod aan sensortechnologie.

Er is een opstelling voor medtech, waarbij sensoren lucht in vloeistoffen detecteren. Op de tafel ernaast ontdekt de bezoeker hoe bewegingssensoren de landbouw helpen bij het tellen van vee, terwijl de opstelling voor componenten toont hoe PIR-sensoren met persoonsdetectie bijdragen aan slim, duurzaam en veilig gebouwbeheer.

Servodrives voor de machinebouw

Ook ziet de bezoeker in de Experience Room onder andere een lasermarkeermachine. Net als een AGV (automated guided vehicle) voor agriculture, relais als key components in laadpaaltechnologie en servodrives voor machinebouwers. 

Omgeven door al die toepassingen per sector staat in het midden van de ruimte een testbank, die misschien wel het belangrijkste onderdeel van de Experience Room vormt. Immers, in een tijd waarin industriële ontwikkelingen zó snel verlopen, is een verkenning langs de talloze mogelijkheden geen overbodige luxe.

Kennis delen

Zie daar dan ook het steeds ruimere aanbod van Panasonic, zo vertelt Pierre-Louis Mathey, division director voor Europa. “Met de Experience Room willen we de klant laten zien hoe we hem kunnen ondersteunen. Juist nu, met het oog op de toekomst.”

Panasonic Experience Room
In de Experience Room in Best ziet de bezoeker per sector in vogelvlucht Panasonics productportfolio, waaronder het uitgebreide aanbod aan sensortechnologie (foto: Panasonic)

Bovendien onderstreept Panasonic met de nieuwe ruimte wat het vandaag de dag wil zijn: een partner die graag kennis deelt. Die meedenkt, die zicht houdt op wat komen gaat. In dat opzicht is de tijd dat Panasonic alleen leverancier was voorbij. Het bedrijf ziet de eigen rol veel breder, gericht op relaties voor de lange termijn.

Kennismaking met een breed portfolio

Panasonic Industry levert componenten, systemen en oplossingen voor industriële automatisering. Geschikt voor meerdere sectoren, met in de nieuwe Experience Room in Best een onderverdeling in automotive, agriculture, componenten, medtech en machinebouw.

De bezoeker maakt er onder andere kennis met Panasonics uitgebreide aanbod voor sensortechnologie, bedoeld voor bijvoorbeeld gasdetectie in een luchtfilteringssysteem.

Ook omvat de Experience Room een ionizer, die voorkomt dat bijvoorbeeld autobekleding statisch geladen is. En terwijl de binnenkant van een laadpaal relais van Panasonic toont, onderstreept een strook amorton zonnecellen Panasonics aanbod voor solartechnologie en laat een andere opstelling zien hoe het concern bijdraagt aan lasermarkering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven