Algemeen

Inschrijving Feda Young Professional Award geopend

Young Professional Award
De winnaars van de Young Professional Award 2018, met links juryvoorzitter Michiel de Ruyter (foto: Paul Quaedvlieg).

De Federatie Aandrijven en Automatiseren (Feda) heeft de inschrijving voor de vierde editie van de Young Professional Award (YPA) geopend. De Haagse Hogeschool Delft, Saxion Hogeschool en Avans Hogeschool Den Bosch hebben al laten weten interesse te hebben in deelname. De twee eerstgenoemden hebben de Award al eens gewonnen.

De Young Professional Award is de prijs vanuit Feda waarbij studententeams van het HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project of opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

In 2019 organiseert de brancheorganisatie de vierde editie van de wedstrijd. De nadruk zal nog meer komen liggen op het vergroten van contacten tussen de studenten en de Feda-bedrijven. Het doel van de wedstrijd is om het contact tussen hogescholen, docenten, studenten en het bedrijfsleven te versterken.

De jury bestaat uit de leden van onder andere de onderwijscommissie van Feda en wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter, Michiel de Ruyter, Manager Brainport Industries College.

Winnaars Young Professional Award

De eerste award werd in 2016 gewonnen door het team ‘Box Folding device’ van Saxion Hogeschool. Het project werd geroemd vanwege een goede probleemanalyse, gestructureerde teamaanpak en een werkende machine met aandacht voor veiligheid en machinerichtlijnen.

In 2017 werd de prijs in de wacht gesleept door team Writing AID van de Haagse Hogeschool Delft. De directe toepasbaarheid van het eindproduct, de internationale samenwerking en het multidisciplinaire resultaat dat bereikt werd door een eenzijdig disciplinair team, werden door de jury genoemd als basis en een goede doorontwikkeling na aantoonbaar onderzoek op verbeterpunten.

Winnaar in 2018 was het Team Zweefvlieglier van Hogeschool Utrecht. Het project dat dit team heeft gerealiseerd, is het technisch verbeteren en veiliger maken van de lierstart van een zweefvliegtuig. Tevens is de cockpit voor de lierist her-ontworpen en opgeleverd. De betrokkenheid en drive van het team maakte het beeld als young professionals compleet.

Inschrijven en uitreiken

Hogescholen en studenten worden aangespoord hun beste projecten te selecteren en aan te melden via de website om kans te maken op de Young Professional Award 2019. Per hogeschool kunnen maximaal drie teams deelnemen.

Uit de inzendingen worden de drie beste teams genomineerd, waarna deze teams zich komend najaar presenteren op de dag van de uitreiking. De datum en locatie hiervoor worden nog bekend gemaakt. Het winnende team ontvangt de award, een mooie geldprijs en een juryrapport. In totaal wordt er € 1.500,00 aan prijzengeld uitgereikt onder de teams.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven