Algemeen

IIoT in de procesindustrie

Digital Summit van het Duitse Bondsministerie voor Economische Zaken en Technologie in juni 2017 trok ruim 1.000 deelnemers, onder wie de Duitse bondskanselier dr. Angela Merkel.

Endress+Hauser tilt IIoT naar een hoger plan met innovatieve producten en oplossingen en samenwerking met partners. Dat heeft zich inmiddels twee keer bewezen, met het winnen van de Digital Champion Award én met de presentatie van een nieuw digitaal platform tijdens de Digital Summit in Duitsland. 

Het Industrial Internet of Things (IIoT) heeft een groot potentieel: predictive maintenance, asset informatiemanagement en de configuratie van apparatuur zijn slechts een paar van de mogelijkheden die digitalisering bedrijven te bieden heeft. De voordelen van digitalisering voor de procesindustrie zijn al duidelijk zichtbaar. Een toenemend gebruik van netwerken betekent nieuwe mogelijkheden voor procesoptimalisatie en vergroot de efficiëntie van de fabriek.

Contactloos systeem

Met Memosens introduceerde Endress+Hauser ruim tien jaar geleden een revolutionaire sensortechnologie voor vloeistofanalyse voor verschillende sectoren, waaronder de chemische industrie, de energiesector, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de sector water/afvalwater. Memosens-sensoren meten bijvoorbeeld de pH-waarde van een vloeistof, die vervolgens in de sensor zelf al wordt omgezet in een digitaal signaal. Vervolgens worden de data doorgegeven via een contactloos systeem, voor reproduceerbare, zeer accurate en betrouwbare meetresultaten. Deze technologie combineert proces- en dataveiligheid met gebruiksgemak: de sensoren zijn bestendig tegen corrosie en vocht, kunnen in het laboratorium worden gekalibreerd en maken predictive maintenance mogelijk.

Memosens is in juni 2017 bekroond met een Digital Champion Award in de categorie Digitale producten en services. Deze award is een gezamenlijk initiatief van het Duitse telecombedrijf Telekom en het zakenblad WirtschaftsWoche. Endress+Hauser heeft, in samenwerking met BASF, SAP, Pepperl+Fuchs en SAMSON, een platform gecreëerd waarmee data kunnen worden uitgewisseld. Dit platform maakt nieuwe vormen van samenwerking op basis van data mogelijk. De effectiviteit en efficiëntie van chemische productie kunnen worden vergroot, waardoor nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk worden. Dankzij de mogelijkheid om data te verzamelen over de toestand van apparatuur en onderdelen en deze data uit te wisselen met alle partijen die bij het proces betrokken zijn, wordt het mogelijk om de onderhoudsbehoefte te bepalen, onderhoud efficiënter te plannen en stilstand van de fabriek tegen te gaan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven