Algemeen
igus low cost robotics
Met de low-cost automatiseringsoplossingen zoals delta robots, cartesische robots of scharnierarm robots van igus is een snelle ROI te realiseren (foto: Paul Quaedvlieg)

Heeft u een innovatieve low cost automatiseringsoplossing met een snelle ROI? En wilt u 5.000 euro winnen? Ding dan mee naar de ROIBOT award van igus. De prijzen wordt uitgedeeld op de Automatica 2020 in München. De sluitingsdatum voor uw inzendingen is 15 maart 2020.

Eenvoudige automatisering en een snelle terugverdientijd (ROI) is de wens van vele kleine en middelgrote ondernemingen. Met name low-cost automatiseringsoplossingen zoals delta robots, cartesische robots of scharnierarm robots van igus kunnen dit realiseren dankzij het gebruik van kunststof. De mogelijkheden van kosteneffectieve automatisering worden aangetoond door de nieuwe ROIBOT Award. Het kenmerkt spannende Low Cost Robotica toepassingen.

Low-cost robots steeds populairder

Robots vormen een onmisbaar deel van de industrie. Ze nemen gevaarlijke en monotone taken over en zorgen voor de winstgevendheid van zowel grote spelers als familiebedrijven. Bovenal worden low-cost oplossingen steeds populairder bij kleine en middelgrote bedrijven.

De robots kunnen gemakkelijk eenvoudige taken aan waarbij geen hoge nauwkeurigheid vereist is en ze kunnen 24 uur per dag ingezet worden. Medewerkers kunnen worden ingezet voor belangrijkere taken en het bedrijf kan de concurrentie aan. De ROIBOT award van igus speelt in op de low-cost robotica trend in de middelgrote sector. Deze eert zeer slimme toepassingen van kosteneffectieve robotica.

Snelle return on investment

Dit jaar gaat de wedstrijd wereldwijd op zoek naar bestaande Low Cost Robotica toepassingen, die hebben geleid tot een snelle terugverdientijd van de investering (ROI). De robolink scharnierarmrobots, drylin delta robots en cartesische robots – de zogenaamde lineaire robots – van igus kunnen hiervoor worden gebruikt.

Een vakjury bestaande uit leden op het gebied van Research & Development, vakjournalisten en fabrikanten zal de concepten evalueren. Moed, verfijning en de manier waarop het idee geoptimaliseerd is dragen bij aan een hoge beoordeling.

Voorwaarden voor deelname

Enkele voorwaarden zijn: inzendingen kunnen concepten zijn en documentatie van bestaande toepassingen met igus producten. Het gebruik van de Robolink voor uw toepassing moet duidelijk gedefinieerd zijn . Voor- en na toepassingen zijn ook welkom. Zorg er alstublieft voor dat dat de foto’s en video’s behorende bij uw applicatie, een hoge resolutie hebben.

Automatica 2020 in München

De winnaar ontvangt een prijzengeld van 5.000 euro, de tweede plaats ontvangt 2.500 euro en de derde plaats 1.000 euro. De sluitingsdatum voor uw inzendingen is 15 maart 2020.

De prijs zal door igus worden uitgereikt op de Automatica 2020 beurs in München, de belangrijkste vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica. De winnaars ontvangen een persoonlijke uitnodiging, inclusief accommodatie.

Deelnemers kunnen zich hier aanmelden op de website.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven