Algemeen
motion plastics Igus Rhode Island
Met een nieuwe centrale in East Providence (Rhode Island) anticipeert Igus op de groei van de Noord-Amerikaanse markt (foto: Igus).

Igus, fabrikant van kabelrupssystemen en polymeer glijlagers, heeft in het afgelopen boekjaar omzetgroei gerealiseerd tot een totaal van 427 miljoen euro. Investeringen in onderzoek en ontwikkeling van ‘motion plastics’, uitbreiding van het brancheadvies en toename van het aantal internationale vestigingen bevorderden de internationale groei van de onderneming.

Met een omzetverhoging tot 427 miljoen euro bereikte Igus een omzetgroei van ongeveer 7%. Dagelijks werden 5.100 bestellingen naar klanten op alle continenten verzonden, een toename van bijna 20% in vergelijking met 2012. De verschillen in de procentuele groei zijn mede terug te voeren op het toenemende aantal kleine bestellingen en onderdelen.

Met nieuw geopende vestigingen in Indonesië, Estland, Bulgarije, Rusland, Thailand, Slovenië, Vietnam en Slowakije is de onderneming nu in 35 landen direct en in nog eens 55 landen via lokale dealers vertegenwoordigd. Bovendien werden bestaande vestigingen uitgebreid.

Motion plastics

Direct contact met klanten blijft een wezenlijk element van alle activiteiten. Het afgelopen jaar werden dertien industrie branchemanagers aangesteld, waaronder een specialist voor de staalindustrie en voor de tweewielerindustrie. Bovendien werden eigen afdelingen voor nieuwe producten opgericht (bijvoorbeeld voor dryspin spilaandrijvingen en halffabricaten) om ook hier de toepassingsmogelijkheden door de inzet van tribopolymeren voor de klanten sneller toegankelijk te maken. Tegelijkertijd werden de online-tools uitgebreid om een nog betere configureerbaarheid en berekening van de levensduur van producten mogelijk te maken.

Beweging is ook het centrale thema van de demonstratierit ‘iglidur on tour’. Sinds begin van het jaar rijdt binnen het kader van het 50-jarig igus-jubileum een met kunststof glijlagers uitgeruste kleine auto door vier continenten. Met de rit toont igus de veelvuldige toepassingsmogelijkheden en de belastbaarheid van tribo-polymeren. Tevens geeft men hiermee het begrip ‘motion plastics’ een nieuwe betekenis.

Igus heeft zich inmiddels ook op 3D print gestort. Een van de nieuwe producten die onlangs op de Hannover Messe werden gepresenteerd, is het wereldwijd eerste tribo-filament voor 3D-printers. Het materiaal is volgens de fabrikant tot vijftig keer slijtvaster dan gebruikelijke 3D-printermaterialen. De klant heeft daarmee nog meer vrijheden bij de configuratie van zijn lagerpunten en kan prototypes snel en voordelig vervaardigen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven