Algemeen
IFM AS-Interface repeater
Met de IFM AC3227 Repeater kunnen AS-Interfacesignalen over 3,2 km worden verstuurd (foto: IFM).

De nieuwe AS-i LWL Repeater van IFM maakt het mogelijk om AS-Interface signalen via een optisch medium te versturen. Met de repeater kunnen deze signalen nu over liefst 3,2 km worden verstuurd. Daarmee kan de lengte van AS-Interface netwerken worden verveelvoudigd. Bovendien is nu een gecombineerd netwerk met de bekende vlakke kabels en optische kabels mogelijk.

Elke AS-i LWL-Repeater (LWL staat voor Lichtwellenleiter, optische vezel) heeft twee van elkaar onafhankelijke kanalen, die uit een zend- en een ontvangstdeel bestaan. Ze zijn galvanisch gescheiden en kenmerken zich door een hoge betrouwbaarheid. De voeding van de apparaten gebeurt vanuit het AS-Interface systeem. Ook werd de nieuwe ontwikkeling geïntegreerd in de nieuwe SmartLine-behuizing, die ook over twee aansluitklemmen beschikt.

AS-Interface over optische vezel

Door de optische overdracht is er geen sprake van storende elektromagnetische signalen of problemen met de massa-aansluiting. Optische overdrachtssystemen hebben principieel een EMC-problemen. Van van de afstand afhankelijke verliezen door inductiviteiten, capaciteiten en weerstanden die bij bijvoorbeeld koperdraad optreden, is bij optische vezels ook geen sprake. Dit biedt een hoge betrouwbaarheid en draagt bij aan een hoge beschikbaarheid van de installatie.

Met de toepassing van deze nieuwe repeater van het type Typ AC3227 zijn ook extra optische netwerktopologieën te realisern, zoals lijn- en stertypologie.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven