Algemeen

IE4 motoren met glad oppervlak

NORD IE4 motoren met glad oppervlak voldoen aan de hoogste normen. van efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid onder moeilijke omstandigheden.

NORD Drivesystems heeft het assortiment motoren met glad oppervlak uitgebreid. De nieuwe synchrone permanentmagneet IE4 motoren zonder koelvinnen kunnen ingezet worden in de voedingsmiddelen-, drank- en farmaceutische industrie en andere hygiënisch veeleisende applicaties.

De efficiënte motoren met glad oppervlak zijn geschikt voor gebruik in droge ruimtes en in toepassingen die een regelmatige reiniging moeten ondergaan. Omdat ze zeer weinig warmte genereren hebben ze geen ventilator nodig, waardoor ze niet bijdragen aan de verspreiding van kiemen.

Hoge vermogensdichtheid

De IE4 of Super Premium Efficiency synchrone motoren werken efficiënter dan inductiemotoren en zeker onder deellast. Dit resulteert in lagere kosten voor energieverbruik en een lagere TCO. De motoren hebben bovendien een hoge vermogensdichtheid en een zeer lange levensduur. Frequentieomvormers kunnen direct op of in de buurt van de motor worden gemonteerd wat een goede flexibiliteit garandeert.

Er zijn drie motormaten (80, 90, 100) met vermogensbereik van 0,75 tot 2,2 kW beschikbaar. Zij vullen het bestaande gamma inductiemotoren met glad oppervlakken aan, die het bereik tussen 0,37 tot 1,1 kW vertegenwoordigen. De motoren kunnen met een rem worden geleverd. Voor washdown toepassingen met omvormer gestuurde aandrijfsystemen met IP66 / IP69K beveiligingsgraad, kan NORD vier verschillende geschikte reductoren aanbieden. De washdown configuraties zijn allemaal voorzien van stalen aluminium behuizingen met glad oppervlak, specifiek ontworpen zodat schoonmaakvloeistoffen en schuimen makkelijk van het toestel aflopen. Voor extra bescherming tegen corrosie kunnen ze worden uitgerust met het nsd tupH Sealed Surface Conversion System, dat is goedgekeurd voor voedings- en drankapplicaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven