Algemeen

Iconics kondigt IoTWorX voor Azure IoT Edge aan

Iconics IoTWorX 10.96
Iconics heeft versie 10.96 van zijn software suite voor het Industrial Internet of Things aangekondigd (foto: Iconics).

Iconics, wereldwijd actief leverancier van software, heeft versie 10.96 aangekondigd van zijn IoTWorX software suite voor het Industrial Internet of Things (IIoT). De software is geschikt voor IoT edge aopparaten en ondersteunt meerdere operating systemen en een nieuw, op MQTT gebaseerde information broker.

IoTWorX 10.96 brengt geavanceerde flexibiliteit, veiligheid en intelligente voor elke cloud-applicatie. Meerdere modules (‘containers’) van meerdere aanbieders (bijvoorbeeld Microsoft Azure IoT Edge) kunnen samen in een IoTWorX gateway draaien, hetzij geïsoleerd of in een gedeelde omgeving. De

oplossing kan ook gebruik maken van Docker-compatibele containers die Iconics cloud services draaien. Gebruikers kunnen werken met IoTWorX’ nieuwe lokale IoT Collector, die is geïntegreerd met Iconics’ Hyper Historian en ‘lichte’ data-collectie en lokale trending op het gateway-apparaat biedt.

IoTWorX

De nieuwste versie van IoTWorX biedt gebruiker betere toegang tot de voordelen van integratie met de cloud. Dit omvat onder meer intensieve foutanalyse, geavanceerde visualisering, ondersteuning voor aanvullende operating systemen en andere mogelijk, dit dankzij Microsoft Azure en andere cloud service providers.

IoTWorX 10.96 ondersteunt ook eenvoudige, eenvoudig te gebruiken registratie van apparaten. Dit is gebaseerd op Microsoft Device Provisioning Service voor apparaten die het Trusted Platform Module (TPM) -standaard ondersteunen. Door de minimale gebruikersinteractie wordt het mogelijk duizenden apparaten op een veilige en schaalbare manier door de hele onderneming te informeren. Ook op maat gemaakte OEM-containers kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in het IoTWorX 10.96 softwareplatform.

MQTT broker

De nieuwe MQTT-broker faciliteert MQTT-berichtenverkeer tussen de gehoste containers, externe sensoren en apparaten. De gateway ondersteunt ook een interne RESTful-interface voor realtime-gegevens, waardoor alle door de gateway gehoste containers directe toegang hebben tot de lokaal verzamelde gegevens. Gebruikers kunnen real-time data veilig bekijken op locatie, vanaf elk smart device.

IoTWorX 10.96 voert logische bewerkingen uit en maakt intelligente IoT-gateways van betaalbare edge-apparaten. De nieuwe versie combineert ook ongelijksoortige signalen met ondersteuning voor industriële protocollen zoals OPC UA, BACnet, SNMP, Modbus, MQTT en webservices. De software stuurt de real-time data veilig naar de cloud via AMQP-, MQTT- of REST transportprotocollen.

Real-time analyse is mogelijk met behulp van ingebouwde foutregels en workflowtechnologie. Hiermee kunnen fouten worden berekend en gebufferd en kan deze informatie worden samengevoegd met Iconics Facility AnalytiX in de cloud.

IoTWorX versie 10.96 wordt momenteel getest met Windows 10 IoT Core, Yocto Linux 3.0, Ubuntu 16.04, Ubuntu 18.04, Debian versie 9 en Raspbian.

Information Broker

De Information Broker in versie 10.96 biedt ondersteuning voor herhaling van point-to-point-connectiviteit tussen afzonderlijke systemen. De broker werkt op basis van MQTT en de Enterprise Service Bus architectuur voor gegevensbeheer en integratie van applicaties.

Information Broker maakt op een veilige en schaalbare manier gebruik van een service georiënteerde architectuur voor de uitwisseling van informatie tussen systemen, waardoor integratie van diensten en applicaties van enterprise-systemen mogelijk wordt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven