Algemeen
Maaier met hydrostatische aandrijving
Met dit voertuig kan Kommunalservice Mändle dankzij de ingebouwde ModulDrive traploos alle uitgestrekte groenstroken efficiënt maaien, ook op hellingen (foto's: Sauer Vivus).

Kommunalservice Mändle uit Burgau houdt zich bezig met professioneel uitgevoerd onderhoud van groenstroken, bermen en sloten. Vaak gaat het om kleine stukken, deels op hellingen of op moeilijk bereikbare plaatsen. Hier is gebruik van intelligente technologie nodig om economisch te werken. Een hydrostatische groothoekmotor aandrijving van Sauer Bibus is hiervan onderdeel.

Mändle heeft zijn vloot in 2014 gemoderniseerd. Onderdeel van het machinepark is de Unitrac, die wordt gebruikt voor uitgestrekte groene gebieden, zoals regenopvangbekkens, zuiveringsinstallaties, bouwgronden en boomgaarden. Dit voertuig is voorzien van de ‘Module Drive’ hydrostatische motor met 45 ° groothoektechnologie. Sauer-Bibus slaagde er in om het voertuig binnen drie dagen te voorzien van deze traploze aandrijving. Met zijn technische ervaring heeft dit bedrijf in Neu-Ulm naam gemaakt juist in de ontwikkeling van klantspecifieke aandrijvingen.

ModulDrive hydrostatische motor
De nieuwe ModulDrive hydrostatische motor met 45 ° groothoektechnologie.

Hydrostatische aandrijving

Het bijzondere aan dit voertuig is, dat de nieuw geïnstalleerde motor met ModulDrive kan voldoen aan de veeleisende uitdagingen, zoals zonder mechanische schakeling een hoog startkoppel en een maximale snelheid van 50 km/u leveren. De technische specificaties waren duidelijk omschreven door Mändle, net als de wens voor een continu variabele transmissie. De opdrachtgever maakte op een beurs kennis met ModulDrive. In 2008 werd een vorige versie ingebouwd, thans werd de laatste versie in het voertuig gemonteerd.

Het gemoderniseerde voertuig is compact gebouwd en kan op alle terreinen uit de voeten dankzij vierwielbesturing. Het is wendbaar en met betrekking tot mobiliteit valt er weinig te wensen. Het biedt een laadvolume van 11 m³ en goede maaiprestaties. Binnenkort wil Mandle nog een voertuig aanschaffen, maar dan met een standaard ingebouwde ModulDrive.

Over Mändle en Sauer Bibus

Mändle in Burgau (halverwege Stuttgart en München) is regionaal actief met elf maaivoertuigen. Het onderhoud van moeilijk toegankelijke ruimten is een specialiteit van het huis. De onderneming voert deze taken voor gemeenten, bedrijven, wegbeheerders en waterschappen die niet zelf beschikken over specifiek hiervoor ontworpen voertuigen. De maaiers van Mändel hebben een giek met een bereik tot 14 m.

Sauer Bibus in Neu-Ulm behoort tot de Bibus-groep, waarvan het moederbedrijf zijn hoofdkantoor in Fehraltorf (CH) heeft. Het bedrijf telt ongeveer 800 medewerkers, waarvan een in Nederland. De onderneming heeft zich in twee decennia ontwikkeld tot hydrauliekspecialist. Het begon als distributeur van hydraulische componenten en is nu een full-service provider, met een focus op een efficiënte en milieuvriendelijke technologieën. Het bedrijf houdt zich ook bezig met onderhoud en reparatie van hydraulische installaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven