Algemeen

Hydrauliek en IoT centraal op 11e IFK

11. IFK
Het IFK 2018 heeft als thema ‘Fluid Power Networks’ oftewel de hydrauliek en IoT(foto: Paul Quaedvlieg).

Van 19 tot en met 21 maart vindt het tweejaarlijkse hydrauliek- en pneumatiekcongres 11e IFK (Internationale Fluidtechnische Kolloquium) plaats in het Eurogress congrescentrum in Aken (D). Het centrale thema van deze elfde editie is ‘Fluid Power Networks’ oftewel de huidige industriële hydrauliek en pneumatiek bezien in het kader van IoT en Industrie 4.0.

Het IFK is één van ’s werelds grootste vakcongressen op het gebied van hydrauliek en pneumatiek. Het biedt engineers, fabrikanten en wetenschappers een forum voor het uitwisselen van kennis op het gebied van hydraulische en pneumatische aandrijf-, besturings- en regeltechniek. De gebruikers- en technologiegeoriënteerde thema’s omvatten onderwerpen zoals systemen, componenten, simulatie en validatie, digitalisering en communicatie, energie- en vermogensmanagement, tribologie, pneumatiek, mobiele en stationaire toepassingen alsook nieuwe applicaties.

11e IFK

De organisatie is dit keer in handen van het Institut für fluidtechnische Antriebe und Steuerungen (IFAS) van de RWTH in Aken. Twee jaar geleden organiseerde het Institut für Fluidtechnik (IFD) van de TU Dresden het congres. Beide instituten organiseren het IFK om en om.

Het 11e IFK begint op maandag 19 maart om 9.00 uur met een aantal parallelle presentaties. Deze dag biedt vooral een platform voor onderzoekers en studenten van de diverse universiteiten om hun onderzoeksresultaten en researchprojecten te tonen aan de internationale gemeenschap van wetenschappers. Maandagavond vindt het openingsevent plaats op de beursvloer waar diverse bedrijven zich presenteren.

De twee daarop volgende dagen bieden een breed aanbod aan applicatie- en technologie-gedreven onderwerpen. Op dinsdagochtend is de grote centrale openingstoespraak met aansluitend twee plenaire voordrachten, gevolgde door 32 parallelle lezingen en tot slot nog een plenaire lezing. De derde en laatste dag vinden er nog 44 parallelle lezingen plaats, waarmee het totaal aantal lezingen en presentaties op 136 komt.

Excursies

Voor de donderdag en vrijdag na het congres heeft de organisatie gezorgd voor een aantal interessante excursies. Op donderdag kan een bezoek gebracht worden aan European Transonic Windtunnel (ETW) in Keulen. Ook is het mogelijk om die dag een bezoek te brengen aan het XCMG European Research Center in Krefeld.

Een dag later kan een bezoek gebracht worden aan de SMS Group in Mönchengladbach, dat machines en productielijnen voor de staalindustrie ontwikkelt en bouwt. Tot slot vindt er een excursie plaats naar het Coo-Trois-Ponts Hydroelectric Power Station in de provincie Luik.

Alle lezingen tijdens het congres zijn in het Engels. Aanmelden voor het congres kan via de website van het congres. In Aken en omgeving zijn voldoende hotels te vinden tegen redelijke prijzen.

Het volledig artikel vindt u in de februari 2018 editie van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven