Algemeen
HUISMAN VERWERFT CONTRACT VOOR 3.000MT RINGER KRAAN
Huisman kondigt aan een contract te hebben verworven van het Deense BMS Heavy Cranes voor de levering van een 3.000mt Ringer kraan. (Foto: Huisman)

Huisman kondigt aan een contract te hebben verworven van het Deense BMS Heavy Cranes voor de levering van een 3.000mt Ringer Kraan, inclusief de optie voor een tweede exemplaar.

Het kraanconcept is geoptimaliseerd voor werkzaamheden in de windindustrie. Het heeft de mogelijkheid om componenten van 1.200mt tot een hoogte tot 225m te hijsen en zware constructies van 3000mt op lagere hoogte. BMS is met deze kraan uitgerust om de volgende generatie windturbines te installeren, zowel op land, offshore als op drijvende fundaties. De kraan is ook zeer geschikt voor werkzaamheden in andere industrieën.

Elektrisch aangedreven kraan

De volledig elektrisch aangedreven kraan helpt de uitstoot te verminderen en verbetert de operationele nauwkeurigheid en energie-efficiëntie, waardoor hij geschikt is voor gebruik in de hernieuwbare energie-industrie.

Lichtgewicht, robuuste ontwerpen

Huisman staat bekend om het leveren van ’s werelds grootste kranen, gekenmerkt door lichtgewicht, robuuste ontwerpen en betrouwbare ondersteuning gedurende de hele levenscyclus. Levering van de kraan is gepland voor de tweede helft van 2023. David Roodenburg, CEO at Huisman: “We hebben een passie voor het ontwerpen van grote kranen en zijn BMS dankbaar voor deze kans en hun vertrouwen. We kunnen niet wachten om deze megakraan in het echt te zien. We zijn blij om onze ervaring opnieuw toe te passen op een project dat aansluit bij onze visie om de groei van de productie van hernieuwbare energie te versnellen.”

Een hoogtevergelijking van de kraan met de Euromast. (Beeld: Huisman)

Elektrisch aangedreven

De Ringer kraan heeft een volledig elektrisch aangedreven systeem. Dit resulteert in grote positioneringsnauwkeurigheid, minder onderhoud en een hoge betrouwbaarheid.

Modulair ringsysteem

De kraan heeft een modulair ringsysteem. Zowel en volledige 360°-ring kan worden gebruikt als een deel ervan, afhankelijk van de specifieke lay-out van de site.

Geschikt voor wegtransport

De kraan is geschikt zijn voor wegtransport dankzij de mogelijkheid om deze in componenten te verdelen.

Giekopstelling

Nog een eigenschap is een speciale giekopstelling die resulteert in een lichtgewicht en stijf ontwerp.

Ophijsen en hoge windsnelheden

Het ophijsen van de kraan kan zonder gebruik van hulpkranen. Daarnaast is de kraan werkbaar bij hogere windsnelheden dan traditionele kranen.

Begin 2021 ondertekende Huisman een overeenkomst voor de levering van een 2,600mt Leg Encircling Crane (LEC) voor OIM Wind’s BT-220IU Wind Installation Unit. Meer hierover is te lezen in het artikel Huisman gaat 2,600mt Leg Encircling Crane leveren aan Yantai CIMC Raffles (video).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

 • Datum SPS 2022 bekend

  SPS 2022 Neurenberg schuift iets naar voren

  Impressie van een eerdere editie van Smart Production Solutions (Foto: Paul Quaedvlieg) SPS 2022 (Smart Production Solutions) vindt dit jaar plaats van 8 t/m 10 november 2022 in Neurenberg, twee weken eerder dan in voorgaande jaren. In tijden van pandemie geeft dit de hele branche… Lees verder →

 • Festo op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo investeert fors op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen (Foto: Festo) Festo is op weg naar klimaatneutraliteit. “Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen. Als gevolg hiervan zullen tegen het einde van 2023 al onze productie- en logistieke locaties, evenals de… Lees verder →

 • Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox (Foto: Damen) Damen Shipyards Group heeft de Skoonbox overgenomen van Skoon Energy. De maritiem gecertificeerde, multi-inzetbare batterijcontainer zal worden ingezet om op eigen werven duurzame stroom te leveren voor toepassingen waar nu nog vooral dieselgeneratoren of scheepsmotoren worden gebruikt. Deze eerste… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven