Algemeen
Huisman platform
Het Motion Compensated Platform kan in het ruim van een schip worden geïntegreerd en op één lijn worden gebracht met het hoofddek (foto's: Huisman Equipment)

Huisman Equipment introduceert een Motion Compensated Platform om snel en veilig windturbine componenten over te zetten vanaf een feederschip. Aangezien het gebruik van een internationaal varend windturbine installatieschip, een zogenaamde jack-up vessel, beperkt is onder de Jones Act, biedt een feederschip met een Motion Compensated Platform een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het vervoer van componenten in Amerikaanse wateren.

Het Motion Compensated Platform zorgt voor een stabiel dekoppervlak omdat het actief tegenwicht biedt aan de effecten van de scheepsbewegingen. Dit betekent dat het hijsen van zware componenten en het verplaatsen van een leeg jack-up vessel onder zwaardere weersomstandigheden kan gebeuren, waardoor het weervenster voor operaties aanzienlijk wordt vergroot.

Geïntegreerd in ruim van het feederschip

De afmetingen en capaciteiten van het Motion Compensated Platform zijn geoptimaliseerd voor de nieuwe generatie windturbines en zijn ontworpen om vijf graden scheepsbewegingen te compenseren. Het Motion Compensated Platform kan in het ruim van een schip worden geïntegreerd en op één lijn worden gebracht met het hoofddek, waardoor het gemakkelijk wordt om vracht over het platform te schuiven.

Huisman platform offshore

Snellere oplevering van offshore windpark

Cees van Veluw, Product Manager bij Huisman: “Door gebruik te maken van een offshore gespecificeerd feederschip uitgerust met ons Motion Compensated Platform, kan het jack-up schip doorgaan met de installatiewerkzaamheden zonder heen en weer te hoeven pendelen om nieuwe componenten te laden. Het maximaliseren van de operationele tijd resulteert in een snellere en betrouwbaardere oplevering van een offshore windpark, in vergelijking met meer traditionele feederoplossingen.”

huisman platform motion compensated

Aanwezigheid Amerikaanse markt

Met deze ontwikkeling wil Huisman haar aanwezigheid in de Amerikaanse Offshore Wind markt laten groeien. In december 2020 kreeg Huisman een contract van Keppel AmFELS uit Brownsville, Texas, voor de levering van een 2.200mt Leg Encircling Crane voor ’s werelds eerste Jones Act compliant Wind Turbine Installation Vessel, Charybdis, besteld door Dominion Energy.

In mei 2020 werden de eerste monopile funderingen in Amerikaanse federale wateren geïnstalleerd door Jan de Nul’s schip Vole au Vent, met behulp van Huisman’s geavanceerde Motion Compensated Monopile Gripper. Om de Noord-Amerikaanse markt lokaal te ondersteunen, heeft Huisman faciliteiten in de omgeving van Houston, Texas.

Onderstaande video maakt de werking en de voordelen duidelijk van het Motion Compensated Platform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven